Блог

Как да получите повече от бюджета си за онлайн реклама

Факт е, че една от най-важните части на рекламния процес е разпределението на бюджетите. Затова винаги е добра идея да проверите как се справяте със съгласуваните бюджети и дали те работят за вас по оптимален начин. Прочетете няколко от нашите предложения и се уверете, че сте на прав път.


1. Знаете ли до кого искате да стигнете?

Звучи съвсем простичко, но ще бъдете изненадани колко хора все още не знаят отговора на този въпрос. Целевата аудитория може да бъде трудна, особено след като дигиталния свят отвори повече канали за достигане до още повече потребители. Но до кои от тях наистина искате да достигнете?

Защо? Основно, защото е груба грешка автоматично да предполагате, че трябва да се насочите към всеки и всички, които биха могли да са заинтересувани от вашия продукт, услуга или платформа, без да се направи усилието и проучването, да се таргетират тези, които наистина имат значение. Тъй като сме в онлайн свят, има тенденция към по-нататъшно разширяване на целевата мрежа и усещането, че трябва да бъдем във всяка платформа. В действителност, целевата ви аудитория е склонна да бъде много по-малка или поне трябва да започне по този начин и да се развива с времето.

Като цяло, можете да стесните целевата си аудитория с процес на елиминиране чрез наблюдения и предположения, преди да сте определили перфектно вашата аудитория. Според нашия опит, една кампания е много по-успешна, когато бъде насочена към правилните потребители. Ще откриете, че това ще помогне за поддържането на рекламните бюджети и разходите в съответствие с онова, което първоначално сте заложили. Колкото повече се фокусирате, толкова по-добър резултат и по-целенасочени кампании ще постигате.


2. Мислете технологично.

И така, какво следва? Време е да помислите как ще изградите кампанията си и какво ще използвате, за да стигнете до там. Независимо дали правите съдържание за социални медии, телевизионните клипове, печатни реклами или банерни кампании, трябва да използвате технологична платформа, която ви позволява да достигате до аудитории на различни уеб сайтове, за предпочитане наведнъж.

Често хората мислят за отделните елементи на кампанията и как тя да се показва, но без да мислят за това как елементите могат да се генерират динамично. Има рекламни платформи за дигитално управление на активи и за изграждане на реклами, като Double Click, Google AdWords, Flash Talking и Sizmek, които предлагат интегрирани решения, гарантиращи бъдещите ви успехи. Ключът е да се мисли за интелигентните производствени методи, които спестяват време и средства на компанията ви. Но ако не искате да се справите сами, потърсете агенция за създаване на реклами, която да ви помогне.


3. Използвайте съществуващото съдържание и активи.

Всеки път, когато създавате нова кампания, това не означава, че трябва да създавате нови рекламни активи, които да се изпълняват заедно с нея. Повторното използване на съдържанието и съществуващите материали е чудесен начин да се сведат до минимум бюджетите за производство на реклами. И ако се притеснявате, че съдържанието ще изглежда еднакво, има много начини да се адаптира и ошлайфа така, че да изглежда като ново и свежо съдържание. Ще откриете елементи и идеи от стари кампании, които лесно можете да използвате отново, но по различен начин.


4. Бъдете креативни и творчески настроени.

Да бъдеш креативен, представлява предизвикателство, тъй като една идея може да работи добре на територия, но не толкова добре на практика. В крайна сметка как ще изглежда и ще бъде възприета вашата кампания, зависи от нивото на творчески мислене, което е вложено в създаването и. Тъй като динамичното и персонализирано съдържание започва да има предимство в дигиталния свят, творчеството ще става все по-важно.


5. Бъдете в час и внимавайте.

Ние всички сме били жертва на отклоняване от първоначалните планове. С толкова много варианти, аудитории, технологии, настройки, ангажименти и взаимодействия, за които да мислите, е лесно да се отклоните от пътя.

Това може да е предизвикателство, при което много дейности се случват едновременно, но се стремим да останем фокусирани. Отделете време да се замислите истински къде искате да стигнете и най-важното, до кого искате да стигнете.

4.5 (90.59%)
17 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link