Блог

Дигиталният маркетинг и как да подобрим онлайн присъствието си

Дигиталният маркетинг е мощен инструмент, който може да допринесе много за вашето онлайн присъствие и да повлияе позитивно на вашата репутация и крайни резултати.

Ето няколко основни съвета за дигитален маркетинг, с които да подобрите вашето присъствие в онлайн пространството:

1. Дигитална стратегия и изследване на потребителското поведение.

Дигитална стратегия и изследване на потребителското поведениеДигиталната маркетингова стратегия трябва да бъде създадена внимателно, така че вашето съдържание да достигне през правилните канали до правилната аудитория на вашия целеви пазар. Направете проучване и тествайте за да разберете какво работи най-добре за вашата аудитория.

Поддържайте техния интерес, като им предоставяте съдържание, което ги информира и вдъхновява. По този начин ще предадете допълнителна стойност на марката, като непрекъснато ангажирате аудиторията си с нея.

Скоростта на зареждане на уебсайта Ви, интуитивното навигационно меню, чатботовете, които подпомагат комуникацията и правилното подбрано текстово и графично съдържание са от ключово значение за доброто „преживяване“ на потребителите във вашия уеб сайт. Разработете серия от отговори на прости и често задавани въпроси и ги използвайте, за да отговорите на запитванията от клиентите си по социалните медии, електронната поща, по телефона и т.н., като наложите един висок стандарт на комуникация с тях.

2. Създаване на творческо съдържание.

Създаване на творческо съдържаниеСъс сигурност ще трябва да инвестирате в творческо съдържание – графични рекламни материали, рекламни текстове, фотографии, рекламни видеа и други, които да ангажират аудиторията ви дългосрочно. Създавайте съдържание, което е уникално и свежо, тъй като то може да има силно въздействие върху целевия Ви пазар.

От съобщаването на посланието на вашата марка до ангажирането на клиентите с информация, съдържанието е ключа, тъй като дава нещо полезно на вашите потенциални клиенти. Често публикуваното съдържание може да увеличи органичния Ви трафик и да подобри класирането ви в търсачките.

Аудиторията Ви търси предимно съдържание, което добавя и би имало стойност за тях самите. Джеф Була казва, че трябва да използвате правилото 80/20 за създаване и управление на съдържание – 80% от съдържанието ви не трябва да е свързано с директна реклама към вашия продукт, а само 20% от него да се фокусира върху вашите директни онлайн продажби, промоции, събития и т.н.

Кампаниите във Facebook Messenger придадоха нов вид на ефективния дигитален маркетинг. Вашата аудитория е по-вероятно да последва връзка, получена във Facebook Messenger, отколкото чрез email маркетинг кампания например. И тук отново съдържанието, което създавате, и средата, която решите да използвате, ще окажат силно влияние върху растежа на бизнеса Ви.

3. Социални медийни платформи.

Социални медийни платформиВашето онлайн присъствие и идентичност започва с вашия уеб сайт и използваните от вас социални медийни платформи. Едно от първите неща, по които е добре да поработите, е създаване на активна стратегия за социалните медии и канали, които да използвате. В голяма част от бизнес индустриите социалните медии са ключът към повишаване на информираността на вашите клиенти и добавяне на стойност на вашата марка.

Бъдете последователни и редовни в стратегията си за социалните медии, с което ще увеличите максимално растежа си. Добрите социални медийни стратегии могат да имат голямо влияние върху конвертирането на клиенти, познаването на марката и разбира се, по-добро класиране в търсачките.

4. Видео маркетинг.

Видео маркетингВидео клиповете са мощни инструменти за широко общуване. Обмислете използването на Facebook Live, Instagram Stories и SnapChat истории, за да ангажирате аудиторията си.

Можете да провеждате уеб-семинари и събития на живо за промотиране на нови продукти или услуги, да провеждате уроци и да отговаряте на въпроси в реално време. Това дава осезаемо усещане за вашата аудитория и им помага да се свързват по-тясно с вашата марка и продукт.

5. Оптимизация на търсачките.

Оптимизация на търсачките

Едно от важните неща е да инвестирате в надеждно SEO решение. Провеждайте SEO одит и разберете как потребителите взаимодействат с вашия уеб сайт и социалните медийни платформи.

4.8 (96.19%)
21 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link