Дигитализация

Изходът за бизнеса е в дигитализацията

Изходът за бизнеса е в дигитализацията

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

Със стартирането си, всеки бизнес фокусира усилията си върху привличането на нови клиенти. Обикновено това става с традиционните форми на офлайн реклама – печатни материали, брошури в пощата, билборди и т.н. Някои собственици на бизнеси пък разчитат единствено на това, че заради доброто качество на техния продукт или услуга, е въпрос на време клиентите им да си проправят път до тях. Колко е важен дигиталният маркетинг в наши дни за бизнесa обаче?

Дигиталната трансформация е от съществено значение за бизнеса от всякакъв размер, за да остане актуален и конкурентен на днешния пазар. Това може да звучи като трудно начинание, но не бива да пренебрегвате ползите от използването на правилните технологии за Вашия бизнес. Това ще Ви помогне да увеличите ефективността, да намалите разходите, да подобрите производителността, да усъвършенствате изживяването на клиентите и в крайна сметка да постигнете главната си цел – повече печалби. В интерес на истината, голям процент от малките и средни предприятия сега смятат дигиталната трансформация за основен компонент на своята организационна стратегия. С развитието на дигиталния свят, хората в интернет имат все по-високи очаквания. Това е ценна възможност за компанията Ви да използва технологиите така че да предостави атрактивно потребителско изживяване на своите клиенти. Не се стряскайте – то не винаги е необходимо да бъде твърде сложно, за да бъде ефективно.

Независимо дали тепърва започвате или искате да прецизирате стратегията си за дигитална си трансформация, добре разработеният план със сигурност ще Ви помогне да извлечете максимума от Вашата инвестиция. Важно е да разберете Вашите нужди, как се развива пазарът и да намерите най-добрите алтернативи, за да предоставите повече стойност на клиентите си. За да изпълните тази задача, намерете партньор, на когото да можете да разчитате в дългосрочен план. Това пътешествие е изпълнено с препятствия и доста въпросителни и ще Ви е необходим екип със знания и опит. Наличието на ефективна стратегия за дигитален маркетинг, чийто приоритет е постигането на най-голяма стойност може да бъде ключът към задвижването на бизнеса към успешна трансформация. Затова и изборът на маркетинг агенция е важно стратегическо решение, което ще помогне на бизнеса да се развие.

Защо бихте избрали да отложите влагането на време и усилия в дигитален маркетинг? Собствениците на малък бизнес могат да измислят най-различни причини, поради които да избегнат тази форма на маркетинг, но в крайна сметка това е само забавяне на неизбежното. Повечето фирми понякога са с убеждението, че нямат време или пари, за да се конкурират онлайн. Те смятат, че могат да се справят сами с толкова много предизвикателства наведнъж, а в същото време все още учат тънкостите на бизнеса като цяло. Много от тях предпочитат нещата да се случват по-бавно и да се придържат към една или две основни форми на реклама, като приемат, че бизнесът им ще се развива с течение на времето. Някои от тях дори все още смятат, че най-добрата стратегия е просто да изчакат клиентите да се появят сами.

Това обаче не е особено ефективен подход. Никога няма гаранция, че Вашият бизнес ще привлече клиенти само като съществува и дори ако го направи, може да не привлечете толкова много клиенти, колкото са Ви необходими, за да бъде бизнесът Ви печеливш.

Не се съмнявайте, че Вашите клиенти са онлайн. Ако до сега сте избягвали дигиталния маркетинг, то най-вероятно причината е, защото смятате, че просто не сте готови. Но колко още време Ви трябва, за да се утвърдите на пазара преди да пристъпите към дигиталния маркетинг? Имайте предвид, че Вашите потенциални клиенти вече са онлайн. Днес. Точно в този момент. Има голяма вероятност те вече да търсят бизнес като Вашия, но ако не могат лесно да Ви намерят, вероятно ще изберат някой друг.

Всъщност, дигиталният маркетинг се превърна в спасител за всички видове бизнес. С набор от инструменти и маркетингови стратегии, ние, от Know-How Digital, помагаме за популяризирането на Вашите продукти и услуги в интернет. Независимо дали става въпрос за малък бизнес или голяма организация, нашият професионален екип познава важността на дигитализацията, прилага система, работеща за по-висока печалба и Ви помага да процъфтявате. Продължете да четете, за да разберете какви са всички ползи от дигиталната трансформация.

1. Придобиване на видимост на Вашия бизнес онлайн

Нашата основна задача като агенция за дигитален маркетинг е да създадем пространство за Вашия бизнес в интернет, където да го представим в най-добрата му светлина – чрез уебсайт и профили в социалните мрежи. Изграждането на силен бизнес брандинг е ключов ход за постигането на отлична разпознаваемост на Вашата марка. Почти всеки в наши дни използва мобилно устройство – разумна технология, посредством която получаваме необходимата информация за продуктите и услугите на бизнеса Ви. Отговаряйки на коментари и запитвания в онлайн платформите, създава добро впечатление и т.н. social proof (социално доказателство) за качеството и стойността на това, което бизнесът Ви предлага.

1 - Придобиване на видимост на Вашия бизнес онлайн - Изходът за бизнеса е в дигитализацията2. Повишаване на продажбите

Според проучвания, повече от половината от онлайн покупките се случват след преглед на съдържание и коментари в социалните мрежи. Тази статистика ясно показва как социалните мрежи могат да повлияят на Вашия бизнес. С помощта на PPC (Плащане за клик) стратегия от експерти, можете да си гарантирате, че минимум 10-15% от потребителите на локалния ви пазар ще кликнат на Вашите реклами, което ги прави и потенциални клиенти. Друга тактика – SEO (Оптимизацията за търсачки) стимулира естествен трафик и продажби. Това е най-рентабилната онлайн маркетингова стратегия, която помага за разпространение на бизнеса Ви, но изисква месеци работа и постоянство. Значението на оптимизацията може да бъде осъзнато, когато започнете да получавате трафик генериращ продажби и увеличаващ приходите на бизнеса ви.

2 - Повишаване на продажбите - Изходът за бизнеса е в дигитализацията3. Спестяване на ресурси и пари

Всички знаем, че когато става дума за бизнес, времето е пари. Това означава, че е важно да харчите времето и парите си за неща, които ще допринесат за подобряване на производителността и ефективността. Според проучвания, повечето от предприятията не предприемат стъпки към дигитална трансформация, тъй като смятат, че ще бъде твърде скъпо. Но ако не използвате съвременните технологии, всъщност може да Ви струва много повече в дългосрочен план. Дигиталната трансформация би Ви помогнала да изпълнявате всичко в плана си за успех и безпроблемно Ви позволява да управлявате задачи с усъвършенствана CRM (Системата за управление на взаимоотношенията с клиентите).

3 - Спестяване на ресурси и пари - Изходът за бизнеса е в дигитализацията4. Помага при вземането на информирани бизнес решения

В сегашния дигитален свят, в който компаниите се стремят да бъдат конкурентоспособни, данните са истинска благословия. Те са и може би най-важните двигатели за бум и успех в бизнеса. Съществуват отлични инструменти за маркетинг анализ, които изследват цялостното представяне на уебсайтовете и рекламните кампании, в реално време. Тези инсайти помагат на бизнеса да направи правилните избори, въз основа на това какво работи добре и какво не.

4 - Помага при вземането на информирани бизнес решения - Изходът за бизнеса е в дигитализациятаИмайки предвид ползите от дигитализирането на бизнеса Ви, става ясно колко положително може да бъде това решение за постигането на Вашите цели. Технологията е част от живота на всеки и може да направи продуктите и услугите Ви по-лесно достъпни за Вашите клиенти. Обърнете внимание на информацията в тази статия и в случай че планирате да стартирате своята трансформация, обърнете се към професионалистите от агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital. Ние ще рекламираме Вашия бизнес онлайн и можете да бъдете сигурни, че успехът Ви е наш приоритет.

И не забравяйте, че докато маркетинговите тенденции идват и си отиват, основите на успеха в дигиталния маркетинг остават същите: да разбирате нуждите на Вашата аудитория и да комуникирате с тях ясно и последователно.

Изходът за бизнеса е в дигитализацията Оценка: 4.9 (от 14)

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България