Блог

5 аргумента, доказващи необходимостта на бизнеса Ви от мобилен уеб сайт

Около 1,3 милиарда души по света имат достъп до интернет от мобилните си устройства. Ако фирмата Ви няма подходящ за мобилни устройства уеб сайт, значи че Вие губите ценни възможности. Според направени проучвания, 80% от интернет потребителите притежават смартфон, а 55% от времето, прекарано в уеб сайтове за онлайн търговия на дребно, се случва на мобилно устройство.

Освен че просто прави сайта Ви по-достъпен, мобилния сайт помага да постигнете по-високи позиции в резултатите от търсенето с Google и е по-икономично решение от това да създавате различни версии на уебсайта си за различни видове устройства. Всички ползи, които мобилните сайтове дават на посетителите ви естествено се съчетават, за да ви помогнат да постигнете по-добри проценти на реализация и повече продажби.

1. Повечето Ви клиенти са вече редовни мобилни потребители.

От 2013 г. насам, мобилните устройства са надминали настолните компютри и лаптопите по отношение на времето, прекарано в онлайн пазаруването. Тази тенденция се увеличава много бързо, като от 2016 г. смартфоните сега представляват 78% от прекараното цифрово медийно време на потребителите.

В днешно време, повечето бизнеси съобразяват ситуацията, като правят уеб сайтовете си мобилно приятелски, като се уверяват, че дизайна и функциите на уеб собственостите им работят еднакво добре на всякакъв тип екрани и устройства. Инвестирайки в адаптивен (отзивчив) дизайн, бизнесите черпят забележими облаги от това си решение в дългосрочен план.

2. Високи резултати при класирането на уеб сайта Ви в Google.

След промяна в алгоритъма на Google от април 2015, адаптивния дизайн е вече предпочитан и класира сайтовете, които го използват на по-горни позиции. Същевременно този ъпдейт наказва сайтовете, които нямат мобилна версия на сайта си и използват остарели стандарти. Да се класирате добре в търсачките е критично важно за Вашия бизнес, като това ще Ви позволи да сте конкурентни на пазара.

3. Изработка на уеб сайт за мобилни устройства за добър маркетинг в социалните мрежи.

Социалните мрежи продължават да трупат сериозна популярност, особено на мобилните устройства. Всъщност, 91% от мобилния интернет достъп се използва за социални активности. Добрата новина е, че ако имате мобилен уеб сайт и същевременно използвате Facebook и други социални сайтове, неминуемо вашите клиенти ще Ви посещават през мобилните си устройства. Необходимост е, уеб сайта ви да бъде направен така, че да бъде бързо разглеждан и споделян между интернет потребителите в социалните платформи.

4. Адаптивния (отзивчив) дизайн е по-икономически изгоден за Вас.

Следвайки подхода да сте мобилно-подготвени за настоящите и бъдещи предпочитания на клиентите си, Вие се нуждаете от един уеб сайт, който да притежава еднаква функционалност, навигация и удобно преживяване, без значение от какво устройство бива посещаван. Много по-рентабилно е да имате само един responsive уеб сайт за всички устройства, вместо да поддържате различни версии – десктоп и мобилна.

5. По-успешни реализации и повече продажби за бизнеса Ви.

Сред топ причините да имате мобилен уеб сайт е, че той спомага да увеличите приходите за бизнеса си, чрез повишаване на реализациите и продажбите.

Ако целевата Ви аудитория има удобен достъп до уебсайта ви на мобилното си устройство, тогава е по-вероятно клиентите да попълнят формулярите за контакт, да направят покупка и да станат лоялен клиент на Вашата марка!

4.7 (94.55%)
11 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link