Социални мрежи

11 доказани начина за повече последователи в Instagram

Изградете силно дигиталното присъствие на бизнеса си с безвъзмездно еврофинансиране

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

Instagram се превърна в основната социална мрежа за споделяне на снимки и видеоклипове с повече от 2 милиарда активни потребители. В резултат на това, Instagram маркетингът и наличието на висок брой последователи могат да повишат видимостта на фирми, които искат да достигнат целевата си аудитория. Ако искате да увеличите последователите си в Instagram, но не знаете откъде да започнете, ще Ви представим 11 безплатни доказани начина, чрез които можете да го постигнете.

1. Създайте план за публикуване на съдържание със страхотни идеи

1 - Създайте план за публикуване на съдържание със страхотни идеи - 11 доказани начина за повече последователи в Instagram

На първо място е важно да отделите време, за да помислите за различни идеи, които ще направят съдържанието Ви ангажиращо. Те трябва да бъдат в съответствие със сезоните, предстоящите празници или събития на Вашия бизнес и най-вече с Вашите цели за постигане на трафик и продажби. Това не изключва моментите, когато спонтанно Ви дойде идея и искате да я публикувате веднага. Но наличието на предварителен график ще Ви държи винаги напред в играта, вместо всеки път да търсите съдържание, което да споделите. В зависимост от спецификата на Вашия бизнес можете да публикувате от няколко пъти на ден до няколко пъти седмично.

2. Публикувайте само висококачествени изображения и видеоклипове

2 - Публикувайте само висококачествени изображения и видеоклипове - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramInstagram преди всичко е визуална платформа. Във Вашата бизнес страница трябва да са използвани само снимки и видеоклипове с високо качество, без пиксели. Фирмите не трябва да си позволяват да публикуват снимки с лошо качество – размазани или части от тях изрязани. Споделянето на нискокачественото съдържание няма да ангажира и дори може да Ви коства някои последователи.

3. Използвайте правилните хаштагове, за да привлечете нова аудитория

3 - Използвайте правилните хаштагове, за да привлечете нова аудитория - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramИзползването на хаштагове в Instagram позволява на нови аудитории, търсещи типа съдържание, което публикувате, да Ви открият. Ако имате локален бизнес, не забравяйте да включите и локални хаштагове. Отделете време да проучите и да намерите най-подходящите и най-често използваните за Вашето съдържание.

  • Колко хаштагове да добавяте към публикацията си в Instagram?

Обикновено е добре да бъдат между 5 и 7, за да не изглежда като спам. Но е позволено да се добавят до 30 хаштага в една публикация.

  • Къде се добавят хаштагове към публикация в Instagram?

Можете да ги добавите директно към публикацията или в отделен коментар веднага след като ги публикувате.

4. Използвайте Instagram Analytics, за да проучите вашите последователи

4 - Използвайте Instagram Analytics, за да проучите вашите последователи - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramЧрез бизнес акаунта си в Instagram, ще имате достъп до анализи, които показват кога вашата аудитория е най-активна. Използвайте тези данни, за да оптимизирате графика си за публикуване спрямо тях. Освен това Instagram Ви дава информация и за възрастта, пола и местоположението на аудиторията Ви, което може да бъде много важна част от проучването на Вашите потенциални клиенти.

5. Задавайте въпроси във вашите публикации и използвайте Call to Action фрази

5 - Задавайте въпроси във вашите публикации и използвайте Call to Action фрази - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramПубликувайте въпроси, свързани по някакъв начин с Вашето съдържание. Това ще помогне да запазите ангажираността на аудиторията Ви, ще покаже, че Ви е грижа какво тя иска да види и ще Ви даде идеи за типа съдържание, което да публикувате в бъдеще.

Чрез използването на Call to action фрази подканвате аудиторията си да извърши конкретно действие. Примери за такива фрази са:

  • Научете повече – линк в описанието!
  • Харесайте, ако искате да виждате повече такива видеа!
  • Последвайте ни, за да не пропускате актуална информация.

6. Добавете линк към Instagram страницата си във вашия уебсайт и имейл

6 - Добавете линк към Instagram страницата си във вашия уебсайт и имейл - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramУверете се, че Вашите клиенти ще видят Instagram профила Ви, като добавите икона към Вашите социални мрежи или покажете Instagram съдържанието си във вашия сайт. Можете също да добавите линка към Instagram акаунта на Вашата марка в имейл подписа си. Използвайте plugin, за да качите последните си Instagram публикации директно на Вашия сайт. Тези начини могат да бъдат много полезни за промотирането на Вашия акаунт на потребителите, които обичайно посещават уебсайта Ви.

7. Провеждайте различни кампании и игри, за да увеличите достиганията на профила си

7 - Провеждайте различни кампании и игри, за да увеличите достиганията на профила си - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramВ профила на Вашата марка можете да провеждате различни игри с вашите последователи, което може да привлече повече потребители към страницата Ви. Например можете да привлечете трафик към уебсайта си или да продадете продукта си чрез провеждане на игра в Instagram. Можете да помолите потребителите да харесат, да коментират, да последват профила ви, да използват конкретен хаштаг или да отбележат в коментар профила на техен приятел, като някой от коментиралите ще спечели конкретна награда. Когато последователите Ви отбележат техен приятел в коментар, това ще помогне за разпространението на страницата Ви сред други потребители в Instagram. Това е ефективен начин да увеличите осведомеността и обхвата на Вашата марка, както и да се сдобиете с повече последователи.

8. Проучете Вашите конкуренти

8 - Проучете Вашите конкуренти - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramДруга много добра практика за получаване на последователи в Instagram е да погледнете какво публикуват Вашите конкуренти и да се учите от тях. Проучването на техните профили може да ви покаже хаштагове, за които не сте се сетили или други стратегии, които Вие не сте използвали. Освен това наблюдавайте кои техни публикации събират най-много интеракции. Това може да Ви послужи като ориентир за типа съдържание, което да споделяте в профила си.

9. Не използвайте твърде много текст в снимките, които публикувате

9 - Не използвайте твърде много текст в снимките, които публикувате - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramПотребителите търсят в Instagram повече визуално съдържание. Текстът е добре да бъде в описанието под снимката. Публикуването на много текст в изображение е излишно. Снимката може да съдържа частично описание на продукта или само най-важните точки от информацията.

10. Добавяйте само линк към Вашата биография

10 - Добавяйте само линк към Вашата биография - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramВсеки линк, който включите в публикация в Instagram, няма да бъде връзка, върху която може да се кликне. Вместо да добавяте такъв линк, насочете потребителите да кликнат върху връзката във Вашата биография. Не забравяйте да поставите връзката в секцията „линк“, когато редактирате биографията си. Тъй като пространството на полето е ограничено, можете да използвате програмата за съкращаване на линкове Bit.ly, за да спестите място.

11. Използвайте Instagram Ads, за да бъде показван профилът Ви на повече потребители

11 - Използвайте Instagram Ads, за да бъде показван профилът Ви на повече потребители - 11 доказани начина за повече последователи в InstagramПомислете дали да отделите рекламен бюджет за популяризиране на профила Ви в Instagram. Можете да създадете ефективни реклами тип carousel чрез Facebook Power Editor и да промотирате съдържанието си. Ако провеждате игра или маркетингова кампания можете да използвате Facebooк Ads, за да достигне съдържанието Ви до повече потребители. С възможността да насочвате публикациите според интересите и поведението на потребителите, можете да бъдете сигурни, че Instagram съдържанието Ви ще достигне до хора, чиито интереси съвпадат с това, което предлага Вашият бизнес.

Заключение:

Това са основните начини, които ще Ви помогнат по пътя за набирането на повече последователи в Instagram. Ако ги използвате правилно, ще успеете да популяризирате вашия бизнес в най-разпространената социална платформа и така ще се сдобиете с нови клиенти.

Успехът Ви ще бъде гарантиран, ако се доверите на професионалисти в сферата. Агенция за дигитален маркетинг  Know-How Digital може да бъде Ваш доверен партньор и чрез прилагане изпитани подходи да Ви помогне в постигането на желаните от Вас резултати.

И не забравяйте, че докато маркетинговите тенденции идват и си отиват, основите на успеха в дигиталния маркетинг остават същите: да разбирате нуждите на Вашата аудитория и да комуникирате с тях ясно и последователно.

11 доказани начина за повече последователи в Instagram Оценка: 4.9 (от 35)

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България


Call Now Button