Социални мрежи

5 предимства на маркетинга в социалните мрежи за Вашия бизнес с електронна търговия

5 предимства на маркетинга в социалните медии за Вашия бизнес с електронна търговия - корица

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

Съществуват много начини да промотирате Вашата марка онлайн. Един от тях е чрез социалните мрежи. Маркетингът в социалните мрежи има множество предимства, което ги прави идеален инструмент за управление на всеки бизнес с електронна търговия. Това е страхотна възможност, която не изисква прекалено много време и ресурси. Ето защо е важно да тествате и усъвършенствате маркетинговата си стратегия, за да разберете кои онлайн канали са най-подходящи за Вашата марка.

Имайки предвид това, в тази статия сме изброили пет начина, по които социалните мрежи могат да увеличат Вашите продажби.

1. Изграждане на разпознаваем имидж на марката
5 предимства на маркетинга в социалните медии за Вашия бизнес с електронна търговия - Изграждане на разпознаваем имидж на марката

Използването на социални мрежи е известно като един от най-ефективните методи за дигитален маркетинг, които можете да приложите за подобряване на разпознаваемостта.

Чрез разработване на дигитална стратегия за съдържание в социалните канали, имате възможност да разширите обхвата на целевата аудитория, която искате да достигнете. Стимулирайки потребителите да се ангажират със съдържанието Ви, ще увеличите информираността за марката и ще утвърдите репутацията на Вашия бизнес с електронна търговия в онлайн пространството.

Важно е да отбележим, че всяка публикация, която споделяте, достига до широка аудитория, сред която се намират и Вашите потенциални клиенти. По-голямото разпространение на информация за Вашия бизнес е ключът към успеха.

Обърнете внимание на елементите на Вашия профил – логото и снимката на корицата. Дали ги използвате стратегически? Убедете се, че те не отвличат вниманието на потребителите от основната Ви цел.

2. Повишаване на трафика към уеб сайта
5 предимства на маркетинга в социалните медии за Вашия бизнес с електронна търговия - Повишаване на трафика към уеб сайта

Вашият уеб сайт е мястото, което създава първото впечатление за Вашата марка у клиентите. Следователно, всичко, което публикувате в социалните мрежи, трябва да бъде пряко свързано с него.

За да насочвате повече трафик към уеб сайта, трябва да използвате правилото 80/20. Това означава, че 80% от съдържанието Ви е добре да бъде с образователна и информационна цел, а останалите 20% да бъдат съставени от промоционално съдържание. По този начин ще успеете да подобрите класирането си в резултатите на Google, като оптимизирате ключовите думи, свързани с Вашия бизнес и продукти.

По подобен начин можете да се възползвате и от платените реклами. След като създадете ефективна маркетинг кампания в социалните мрежи, спонсорирането на рекламата може да Ви помогне да подобрите значително успеха на Вашия онлайн магазин.

3. Влияние върху решенията за покупка

Начинът, по който клиентите Ви взаимодействат с Вашите профили в социалните мрежи, може да повлияе на тяхното решение за покупка. Ето защо е необходимо да създавате завладяващо съдържание през всички етапи потребителската пътека.

Убедете се, че съдържанието Ви е тясно свързано с Вашата ниша и помислете как да привлечете вниманието на аудиторията. Използвайте платформите, за да провокирате интерес преди новия продукт да бъде пуснат на пазара. Предварителната подготовка и подгряване за всяко нововъведение във Вашия бизнес ще заинтригува целевата Ви аудитория и ще предизвика по-висока ангажираност.

4. Вслушване в аудиторията
5 предимства на маркетинга в социалните медии за Вашия бизнес с електронна търговия - Вслушване в аудиторията

Социалното слушане Ви позволява да следите какво казват хората онлайн за Вас и Вашите продукти. По този начин можете да разберете какво очакват потенциалните Ви клиенти от Вашата марка.

Ще научите какви са техните трудности и как да разработвате съдържание, което адресира тези проблеми и предизвикателства.

Ако не сте сигурни как да адаптирате своя стил и тон към тези на Вашата аудитория, социалното слушане е важен инструмент, който ще Ви помогне. Превърнете го в редовна практика и ще придобиете представа от какво се интересуват хората във Вашата индустрия.

5. Изграждане на клиентска лоялност
5 предимства на маркетинга в социалните медии за Вашия бизнес с електронна търговия - Изграждане на клиентска лоялност

 

Хората обичат да взаимодействат с марки, които харесват.

Ето един интересен факт: 53% от клиентите, които Ви следват онлайн, е по-вероятно да бъдат лоялни към Вашия бизнес. Лоялните клиенти допринасят за растежа на трафика и продажбите.

С тези полезни съвети можете да повишите уменията си в поддържането на ангажираност и удовлетворение у аудиторията Ви в социалните мрежи, и значително да засилите позициите на марката си:
 Предлагайте промоционални кодове за отстъпки.
 Задавайте въпроси с отворен отговор, които позволяват на Вашата целева аудитория да споделя своите впечатления за продуктите Ви.
 Предлагайте безплатни подаръци и организирайте Giveaway кампании.

Ползите от маркетинга в социалните медии наистина са обещаващи. Важно е да се има предвид, че резултатите може да не бъдат видими веднага след преминаването към тази форма на реклама. С внимателно планиране, упорит труд и последователен подход, можете да разработите успешна стратегия за социални мрежи. Тази стратегия не само ще подпомогне привличането на потенциални клиенти, но също така ще генерира повече приходи за Вашия онлайн бизнес.

В този контекст, нашата агенция може да бъде ценен партньор в подобряването на онлайн присъствието Ви. Услугите ни за дигитален маркетинг във Facebook и Instagram ще помогнат на Вашия бизнес с електронна търговия максимално да се възползва от възможностите, които предлагат тези платформи. Специалистите в Know-How Digital са оборудвани с най-новите инструменти и стратегии за привличане на ангажирана аудитория, която впоследствие се превръща в лоялна клиентела. Свържете се с нас, за да научите как можем да Ви съдействаме!

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България


Call Now Button