Блог

Ръководство за WooCommerce маркетинг и растеж на електронния Ви магазин

Професионална интернет реклама за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България

Предполагаме, че след като четете тази статия, планувате или сте създали свой собствен магазин за електронна търговия с помощта на платформата WordPress и мощния плъгин WooCommerce. Увеличаването на Вашите продажби е важен въпрос, независимо дали сега стартирате онлайн магазина си или вече разполагате с такъв от известно време и търсите начини да дадете тласък на продажбите.

В това кратко ръководство ще разгледаме няколко актуални начина, по които може да промотирате своя WooCommerce магазин.

Ползите от електронната търговия

Ползите от електронната търговияЕлектронната търговия е чудесен начин да управлявате бизнес и да печелите пари, дори когато Вие не работите активно, защото Вашия интернет магазин може да работи 24/7 за клиентите. Можете да изберете да продавате почти всичко, което желаете, стига да има търсене за него на пазара, който целите.

Създаването на магазин за електронна търговия е нещо, които може да реализирате лесно с помощта на специалисти в областта на уеб разработката, като дигитална маркетинг агенция, която може да стане Ваш доверен интернет партньор и да реализира този уеб проект за Вас.

Преди да започнете обаче, трябва да имате концепция, продукти и избрана платформа, за да стартирате бизнеса си. WooCommerce е един от най-популярните избори за електронна търговия с дял от 28% от всички онлайн магазини, които съществуват в интернет. WooCommerce Ви предлага лесно конфигуриране и професионално изглеждаш уеб сайт, за да може Вашия електронен магазин да започне обработване на поръчки от интернет!

Развийте Вашият магазин с WooCommerce маркетинг

Развийте Вашият магазин с WooCommerce маркетингСлед като създадете Вашата концепция, изберете продукти и стартирате Вашия онлайн магазин, трябва да привлечете клиенти към него.

Трябва да заложите изцяло на тази цел във Вашия дигитален маркетинг. WooCommerce маркетингът съдържа няколко трика, които можете да приложите, за да привлечете вниманието към Вашия магазин и всъщност да продадете онези продукти, за които сте прекарали толкова дълго време да изберете.

Искате ли да разберете как да осъществите ефективен WooCommerce маркетинг? Прочетете внимателно и приложете следните 6 стъпки:

1. Изградете ясна маркетингова стратегия за социалните медии

Изградете ясна маркетингова стратегия за социалните медииКакто вероятно вече знаете, социалните медии са един от най-важните инструменти в онлайн маркетинга в момента. От съществено значение за Вашата марка е да имате правилна и цялостна маркетингова стратегия за социалните медии.

Започнете с основите. Каква е Вашата целева аудитория? Какъв вид съдържание би я интересувало? Разработете своята стратегия спрямо клиентите си, за да ги накарате да се чувстват така, сякаш имат полза от това да Ви следват.

След това решете какъв вид формати искате да използвате. Видеоклиповете, блог публикациите и инфографиките са много полезни и заинтригуват потребителите. Добавете стойност към живота на клиентите си, докато ги забавлявате и информирате.

Понятието социални медии визира различните социални платформи, като Facebook и Twitter. Не е необходимо да присъствате на всички платформи. Изберете платформите, които имат най-голям смисъл за Вашата марка. Ако имате електронен магазин за дрехи, може да искате да изберете Facebook, Instagram и YouTube вместо Twitter. Това е така, защото най-вероятно ще публикувате много снимки и видео кадри от модните линии, които продавате и по-малко текстови публикации.

Добре обмислената и последователна стратегия за социалните мрежи е наистина важна, ако искате да постигнете успехи с Вашия WooCommerce маркетинг. Можете дори да започнете да събирате база от последователи, които да подгрявате с релевантно съдържание, още преди да сте стартирали онлайн магазина си.

2. Инвестирайте в реклами и спонсорирани публикации

Инвестирайте в реклами и спонсорирани публикацииИма две основни маркетинг платформи, които си заслужават да инвестирате средства в тях – Google Ads и Facebook Ads. Препоръчваме Ви да опитате тези маркетинг платформи преди всички други, защото осигуряват най-оптимални резултати.

Когато имате създадени профили в социалните медии и магазинът Ви за електронна търговия е готов, е разумно да инвестирате бюджет за дигитална реклама.

Интернет рекламите съществуват с някаква причина и тя е да достигнат Вашите послания до още повече потенциални клиенти, които биха имали интерес и нужда от продуктите Ви. Някои хора може да държат да растат по органичен начин, но истината е, че да се разрастваш органично e много трудно и бавно начинание. Това отнема много повече време, отколкото преди. Най-добрият начин да достигнете до хората е чрез смесено споделяне на спонсорирани и органични публикации.

Маркетинг платформата на Google ще Ви позволи да рекламирате своите продукти с текстови реклами в най-голямата търсачка, която се използва масово по целия свят. Освен това на разположение на рекламодателите са банерни и видео реклами, които по атрактивно визуален начин привличат вниманието на потребителите.

3. Събирайте e-mail адреси за e-mail маркетинг

Събирайте e-mail адреси за e-mail маркетингНещо, което понякога се подценява е e-mail маркетингът. Интегрирането му във Вашия WooCommerce магазин ще Ви помогне. Има много начини да се възползвате, като един от тях е да събирате e-mail адреси на посетителите си с помощта на изскачащи прозорци. За да спрете хората от това да затварят изскачащите прозорци, можете да предложите стимул като безплатни материали или отстъпка при поръчка, ако се абонират. По този начин ще създадете списък с имейли, който може да използвате, за да изпращате седмични бюлетини, специални оферти или други маркетингови материали.

Няколко други хитри начина за използване на e-mail маркетинг:

• Проследявайте покупките и искайте обратна връзка;
• Изпращайте e-mail на тези, които изоставят количките си;
• Правете изненадващи игри и подарявайте подаръци;

4. Избирайте най-добрите плъгини за Вашия WooCommerce магазин

Избирайте най-добрите плъгини за Вашия WooCommerce магазинНай-хубавото от това да имате магазин с WooCommerce е, че имате на разположение редица допълващи плъгини, от които да избирате и които ще разширят функционалността на интернет магазина! Плъгините се синхронизират с магазина и подобряват цялостното изживяване за потребителите му.

Това не означава, че трябва да добавите възможно най-много плъгини. Трябва да добавите само онези, които ще са от полза. Някои плъгини може да имат твърде сходни цели и да объркат клиентите Ви, както и да затормозят работата на електронния магазин.

Избирайте плъгините внимателно, като потърсите плъгини, които:

• активират опцията за оставяне на отзиви за продукти;
• помагат с проследяването на реализациите и ви показват ясни данни, които може да анализирате и от които може да си извадите ценни изводи;
• добавят „часовник отброяващ оставащото време“ на промоционална цена, за да ускорите продажбите;
• изпращат e-mail съобщения, когато количката е изоставена или клиента е в друг етап от потребителската пътека;
• помагат Ви със SEO, за да класират Вашите продукти по-високо в резултатите за търсене в Google;
• дават възможност за събиране на точки от потребителите, при извършени покупки, които да използват в последствие в магазина;

Това са само част от плъгините за WooCommerce маркетинг, които Ви препоръчваме. Всъщност в интернет пространството, има много полезни плъгини с разнообразни автоматизирани функции, които ще свършат голяма част от работата вместо Вас!

5. Учете се постоянно и откривайте ново вдъхновение

Учете се постоянно и откривайте ново вдъхновениеНе се отпускайте прекалено много, когато сте ангажирани с маркетинга на бранда и електронния си магазин. Нещата се променят непрекъснато с бързи темпове. Ако погледнете назад към маркетинга от преди 10 години, той изглеждаше доста по-различно от съвременните тенденции. Социалните медии не бяха никакъв фактор, а сега са основен фактор.

Ако погледнете назад в социалните медии и как са работили преди 4 години, също ще забележите как се различават нещата в сравнение със сега. Ето защо не можете да спрете да се развивате. Трябва да сте в крак с промените и тенденциите, за да сте конкурентни на пазара.

Същото важи и за Вашия онлайн магазин. Не можете да оставите магазина си да изглежда по един и същ начин в продължение на 10 години. Магазинът Ви трябва да се развива точно толкова, колкото стратегията Ви за социалните медии.

Нашата препоръка за да актуализирате познанията си и да ги държите на ниво е да четете блогове и нишови новини! Всичко може да се намери в световната мрежа. Можете да намерите блогове посветени на WooCommerce и как постоянно да поддържате магазина си свеж и актуален, както и да го рекламирате най-добре. От друга страна посещаването на специализирани събития за маркетинг ще Ви срещнат с лектори с дългогодишен опит и познания, които ще разкрият пред Вас любопитни информации, които те самите са открили и които ще са Ви от огромна полза.

Колкото е важно да поддържате магазина си да изглежда актуален, толкова е важно да сте сигурни, че сте в течение на промените, които се случват в социалните мрежи. Например от Facebook внасят промени в маркетинг функционалностите си няколко пъти годишно, а в рамките на последните няколко години приложиха алгоритми, които влияят на органично достигане на бизнес публикациите. Няма да можете да достигнете до същото количество хора, като просто използвате атрактивни публикации и подходящи хаш тагове Сега най-ползотворният начин за развиване на Вашите профили в социалните медии е да работите с инфлуенсъри и спонсорирани публикации, както споменахме по-рано.

6. Ангажирайте потребителите си с реферални програми

Ангажирайте потребителите си с реферални програмиВ последния параграф споменахме инфлуенсърите, защото този тип маркетинг работи много добре. Лоялните последователи на инфлуенсърите често им се възхищават и вярват в продукти, които те одобряват и препоръчват, което пък от своя страна, води до продажби. Инфлуенсърите изграждат силна връзка със своята аудитория въз основа на доверие. Същото се отнася и за нашето семейство и приятели, за които ние сме инфлуенсъри.

Много бизнеси работят с реферални програми. Това е начин Ваш настоящ клиент да насочи своите приятели, семейство и колеги към интернет магазина Ви и в замяна да получи награда или код за процентно намаление. Повечето хора обичат наградите, било то в парична форма или безплатни продукти, така че когато съществува тази опция, мнозина са склонни да насочат поне един човек към продуктите Ви.

Ако постигнете ефекта, Вашите клиенти да работят за Вас, препоръчвайки продуктите Ви на своите най-близки хора, ще успеете да разширите своята потребителска база и да направите своя WooCommerce магазин още по-успешен.

4.9 (98.1%)
21 оценили

Професионална интернет реклама за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link