Блог

Две основни стъпки за задържане на съществуващи клиенти

Фокусът на много предприемачи често е върху осигуряването на нови клиенти.

Макар че това е очевидно важно и гарантира стратегията и свързания с нея ресурс, много собственици на предприятия пренебрегват значението на запазването на съществуващите клиенти.

Съществуващите клиенти вече са изразходвали пари в компанията Ви, което означава, че вече сте спечелили доверието им. Освен това, ако имате добър продукт или услуга, шансовете са, че съществуващите клиенти ще ви се доверят достатъчно, за да купят отново от вас.

Ето два начина да насърчите съществуващите клиенти да правят повече бизнес с вас:

1. Програмата за лоялност

Програмата за лоялност не е нищо ново, но работи много добре. Много от най-успешните фирми в света ги използват за година.

Добър пример за програма за лоялност е Amazon Prime. Prime осигурява на потребителите двудневна доставка за приемливи покупки, неограничен стрийминг на филми и телевизионни предавания с Prime Video и възможността да заемат книги от библиотеката за заемане на Kindle Owners за $ 99 годишно.

2. Обслужване на клиенти

По някакъв начин услугата за обслужване на клиенти продължава да бъде подценена тактика за растеж на бизнеса. Въпреки това, за да направите впечатление, превъзходството при предоставянето на отлично обслужване на клиентите е ключът. Всъщност, лошото обслужване на клиентите е една от основните причини, поради които много потребители сменят доставчиците, водещи до износване на клиентите.

Използването на тези три стратегии в бизнеса ви ще съчетае растежа чрез намаляване на разходите за придобиване на нови клиенти, като в същото време ще ви позволи да продавате по-широк набор от продукти, за да помогнете на клиентите си и да решите важни за тях проблеми.

4.7 (94.12%)
17 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link