Блог

Тенденции в уеб дизайна през 2017 година

Интернет е огромно и динамично растящо пространство. През годината видяхме нови технологии и техники за развитие, които позволяват много повече свобода и творчество по отношение на проектирането на интерфейси и взаимодействия. В това пространство, което стана по-конкурентоспособно от всякога, дизайнерите не спират да наваксват и да разширяват дизайнерските тенденции, като продължават да предлагат изработка на уеб сайтове, които са забележителни и модерни.

В същото време комуникацията между компаниите и техните клиенти също се развива, като предефинира начина, по който хората взаимодействат помежду си, както и с марките. В резултат на това всеки амбициозен собственик на фирмата се стреми да осигури на посетителите на уеб сайта си страхотно изживяване. Ето защо трябва да погледнем към бъдещето и да познаем най-новите тенденции в дизайна, които ни позволяват да бъдем една крачка пред конкуренцията.

По-долу е даден списък на тенденциите в уеб дизайна, с които трябва да сте наясно и да имате предвид през настоящата 2017 г. Някои от тях са нови, а други са придобили популярност или са станали популярни през последните години.


Цветове


Изборът на цвят е изключително важен за дизайна на уеб сайта, защото влияе положително или отрицателно върху емоциите, чувствата, мислите и възприятията на посетителите и в крайна сметка оказва влияние върху продажбите на услуги и продукти.

Цвят Pantone за 2017 година е „Greenery 15-0343“ (светло зелен цвят). Освежаващ и съживяващ се нюанс, зеленината е символ за ново начало и е емблематична за преследването на лични страсти и жизненост. Според Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института Pantone Color, „Greenery изригва през 2017 г., за да ни осигури увереността, за която ние жадуваме в бурната социална и политическа среда. Задоволявайки нарастващото ни желание за подмладяване и съживяване, „Greenery“ символизира повторното свързване с природата и едни с други“.

Все пак не очакваме (и не бихме желали) да видим всички нови стартирани уеб сайтове през 2017 г. да са зелени. Но сме сигурни, че ще видим много хора, които ще проектират или преустроят своите уеб сайтове в този цвят.


Типография


Тъй като в онлайн света фокусът ни трябва да бъде върху съдържанието, все повече уеб дизайнери използват креативна и дръзка типография с преобладаващо големи и смели шрифтове.

Както виждате на снимката, показана по-горе, по отношение на „големите“ и „смелите“, не става въпрос за размера и ширината на шрифта, а за отдаване на значително пространство на семпло, но всеобхватно послание за продукта или услугите.

Тази тенденция не е нова, но 2017 вероятно ще продължи да натиска границите на това, което дизайнерите ще правят с шрифта и ще очакваме да не виждаме просто повече място на екрана, но и по-креативни шрифтове, каквито сме свикнали да виждаме в мрежата.


Видео

Повече видео клипове качени на уеб сайт, правят съдържанието му да изглежда много ценно, като добавят динамика към статичните изображения и привличат вниманието на вашите посетители по по-ефективен начин.

Всъщност, един скорошен отчет от Google прогнозира, че 74% от целия уеб трафик през 2017 г. ще дойде от видео клипове. Така че уеб сайтовете ще съдържат все повече пълноцветни лъскави видео клипове, поне докато три четвърти от целия уеб трафик ще бъде генериран чрез видео съдържание.

4.7 (94.55%)
11 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link