Дигитален маркетинг

Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти

Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти

Дигитален маркетинг

Какво представлява дигиталният маркетинг?

Това е всеки тип маркетинг, който се реализира в интернет среда. Дигиталният маркетинг се мисли през идеята за комуникация посредством уебсайтове, блогове, приложения, социални мрежи, имейл маркетинг и всеки друг тип онлайн съдържание.

Каква е разликата между дигиталния маркетинг и онлайн рекламата?

Дигиталният маркетинг установява целевата аудитория на бизнеса, а онлайн рекламата подтиква тази аудитория към извършване на покупка.

Ще има ли полза моят бизнес от дигитален маркетинг?

Обезателно! Вече е абсолютно немислимо да подхождате със скептицизъм към ефективността на маркетинга онлайн. В днешните условия на бързо развиващите се технологии, рекламните канали и маркетинга на бизнеса, придобиват ново измерение. (Прочетете повече за това как дигиталната трансформация ще повлияе на бизнеса Ви тук: bit.ly/3KJzO8i)

Дигиталната реклама само за продажби ли е?

Не! Дигиталната реклама помага на бизнеса да постигне множество цели, включително увеличаване на продажбите. Дигиталните реклами служат за генериране на потенциални клиенти, повишаване на осведомеността за марката и привличане на потенциални клиенти.

Дигитален маркетинг - Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти

Рекламиране в социалните мрежи

Как се прави реклама във Facebook?

С няколко думи това представлява един безкраен кръговрат, който изглежда ето така: Анализ на нишата, която ще се рекламира, определяне на цел, определяне на бюджет, планиране на съдържание, дистрибуция в рекламните канали, ежемесечни отчети за оптимизация на процеса.

Необходимо ли е да имам акаунти във всички социални мрежи?

Трябва да имате акаунти там, където има смисъл. Ние ще преценим къде се намират Вашите клиенти и какво е важно за аудиторията и индустрията Ви. Не е задължително да присъствате на всяка платформа.

Какви резултати мога да очаквам от социалните медии?

Това зависи от интензитета и качеството на присъствието Ви във всяка платформа и от Вашите цели. Също така, трябва да знаете, че резултатите не идват моментално и се изискват време и усилия в дългосрочен план, за да има устойчиви ползи.

Какво е предимството на Instagram маркетинга пред други платформи?

От самото си начало Instagram е платформа, където хората отиват да видят страхотни снимки и видеоклипове на неща, които харесват. Именно това е причината това да е толкова добро място за популяризиране на Вашите продукти. Потребителите на Instagram също са по-ангажирани от потребителите на други социални медийни платформи и са по-активни.

Как мога да продавам повече със социалните медии?

За целта е важно да бъдат изградени силни връзки с Вашата аудитория, като предоставяте полезно съдържание. Лесна формула за постигане на успех е: Създайте доверие -> Изградете връзка -> Предложете решения. (Прочетете повече за добрите практики за увеличаване на конверсиите във Facebook тук: bit.ly/3o0ujsi)

Какво трябва да измервам в социалните медии? Как да измервам възвръщаемостта на инвестициите?

Най-общо, трябва да измервате целите си. Това в крайната сметка ще бъде действителна продажба (конверсия), но по пътя е добре също да следите и увеличаването на последователите, ангажираността, кликванията към уебсайта Ви и някои други данни, които ние Ви предлагаме да оставите на нас. В нашата дигитална агенция работим с професионални инструменти и изпращаме регулярно отчети на клиентите си, които съдържат ценна информация за потенциала на развитие на бизнеса им.

Какви са предимствата на рекламите във Facebook?

Платформата предоставя възможност за по-тясно таргетиране, сравнително ниска цена за спонсориране, свобода за тестване на различни рекламни подходи и точна статистика за активността както на индивидуалния потребител, така и на цялостната аудитория.

По какви начини мога да рекламирам бизнеса си във Facebook?

Рекламата във Facebook е разделена на три етапа, които са част от така наречената „маркетингова фуния“. Първият етап е Осведоменост, вторият – Ангажираност, а третият – Конверсии. Вашите маркетинг действия се определят в зависимост от това какви са целите Ви и на какъв етап е бизнеса Ви.

За колко време ще пуснете рекламата във Facebook?

Веднага щом бъде извършен анализ на нишата, измислен е креативен текст и е изготвена работеща визия, идва моментът за нагласяне на активна кампания. За да стигнем до там, разбира се има и още съществени стъпки и ние от Know-How Digital ще Ви навигираме през целия процес.

Какво е ремаркетинг реклама и защо ми е нужна?

Това е начин, чрез който да рекламирате продуктите или услугите си на хора, които са посетили сайта Ви, но не са започнали или не са завършили своята поръчка. Служи като „напомняне“ на клиента за конкретния бизнес. (Още информация по темата можете да откриете тук: bit.ly/33VfC2J)

Рекламиране в Google

Как се прави реклама в Google?

Ако целите краткосрочни резултати, можете да достъпите достатъчно информация за това в интернет. Най-добрият начин е да се доверите на специалист, който да изгради правилната рекламна стратегия, спрямо Вашия бизнес. (Научете повече в подробния материал от нашия блог: bit.ly/3IADLug)

Какви са предимствата на рекламите в Google?

Този вид реклама достига до правилната аудитория, благодарение на правилната ключова дума. Това са потребителите, които извършват така нареченото „търсене с конкретно намерение“. Основната цел на този вид реклама е трафик към Вашия уебсайт и генериране на конверсии (продажби).

Какво представлява PPC?

PPC означава плащане на кликване. Това е вид спонсорирана онлайн реклама, която се използва в широк кръг от уеб сайтове, включително в търсещите машини, където рекламодателят плаща, ако уеб потребител кликне върху нея.

По какви начини мога да рекламирам бизнеса си в Google?

Чрез Google search реклама, дисплейна реклама, видео реклама и т.н. Основните типове реклама в Google Ads са:

  • Текстови реклами в Google Search – Това са рекламите, които виждате най-горе в търсенето си. Те не включват графични елементи и се показват над всички органични резултати.
  • Графични реклами в Google Display – Това са реклами, които представляват различни графични образи (банери). Те могат да бъдат както статични, така и анимирани.
  • Видео реклами в YouTube – Това са рекламите, които започват да се показват преди или по време на зарежданото от вас видео в платформата.

Какво е ремаркетинг в рекламирането чрез Google Ads?

Ремаркетингът включва повторно таргетиране на тези потребители, които вече са посетили Вашия уебсайт и пренасочването им обратно на платформата. С помощта на „бисквитки“, маркетинговите инструменти могат временно да проследяват този потребител и да му показват конкретни реклами, за да го заведат обратно на уебсайта Ви. (Още информация по темата можете да откриете тук: bit.ly/33VfC2J)

Какво представляват ключовите думи?

Ключовата дума е онази дума/фраза, посредством която потребителите извършват търсения в интернет търсачките. Ключовите думи намират приложение в On-Page SEO оптимизацията – при изготвяне на съдържание за уеб, както и при провеждането на Google Ads рекламни кампании в Search.

Кога ще се покаже рекламата ми в резултатите на Google?

Едно е сигурно – това не става мигновено. Една успешна рекламна кампания в Google ще отнеме поне 3 месеца, за да узрее и след това приблизително 4-12 месеца, за да се развие в силна такава. Google използва определено време за обработка, в което събира добро количество данни, и така показва ефективно Вашата реклама на правилната аудитория.

Защо рекламата ми не се показва, когато въведа ключови думи в търсачката?

Причините могат да бъдат много. Най-честото обяснение е: Вашите ключови думи в Google Ads са оферирани с по-висока цена за клик от друга компания, като техните реклами се показват вместо Вашите. Помнете също, че Google Ads не показва реклами всеки път, когато се извършва търсене. Само няколко реклами могат да се показват на всяко трето търсене.

Какво е цена за клик и от какво зависи тя?

Цената за клик (Cost Per Click) се отнася до действителната цена, която плащате за всяко кликване върху рекламите ви от маркетинговите ви кампании. В търга на Google Ads, максималната оферта, качественият рейтинг и рекламният ранг определят каква е цената за клик.

Рекламиране в Google - Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти

Творческо съдържание

Какво е маркетинг на съдържанието?

Маркетингът на съдържание е създаването и разпространението на образователни и/или развлекателни информационни активи, с цел генериране на информираност за марката, трафик, потенциални клиенти и продажби. Маркетинговото съдържание обикновено е безплатно и не популяризира изрично Вашата марка, както е при рекламата.

Какво включва създаването на стратегия за маркетинг на съдържание?

Стратегията за маркетинг на съдържание е план за изграждане на аудитория. Елементите на стратегията за маркетинг на съдържанието включват установяване на цели, таргет персони и аудитории, предложение за стойност, послания, потребителски пътеки и планове за създаване, дистрибутиране и анализиране на ефективността на активите на творческото съдържание.

Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти Оценка: 4.9 (от 12)
Творческо съдържание - Често задавани въпроси за дигиталния маркетинг от клиенти

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България


Call Now Button