Блог

10 лесни стъпки, с които ще помогнете на бизнеса Ви да процъфтява във Facebook

Независимо дали Вашият бизнес сега започва с маркетинга във Facebook или просто се нуждаете от опресняване, тези 10 съвета ще Ви помогнат да изградите живо и ангажиращо присъствие във Facebook.

Ако фирмата Ви не присъства във Facebook, значи Ви липсва едно от най-ефективните от гледна точка на разходите места за посрещане на нови клиенти. Всеки е наясно с популярността на Facebook, но не толкова много хора оценяват възможностите, с които разполагат фирмите, които развиват присъствие в социалните медии. С помощта на социалните уеб сайтове имате безпрецедентен контрол над имиджа на марката си и можете да изпратите съобщението си пред потребителите, които най-вероятно ще се заинтересуват.

1. Актуализирайте прилежно своята Facebook страница.

Дори ако вече имате изработен уеб сайт, който е приятен и лесен за използване, отделете време, за да попълните с информация и страницата във Facebook за бизнеса си. Включете снимки на Вашия обект и персонал, за да представите бизнеса си като достоверен и сигурен пред клиентите. Вашето присъствие във Фейсбук Ви дава преимущество с потребителите на социални медии, които се стремят да научат повече за бизнеса Ви. Уверете се, че сте включили информация за контакти, работно време и връзка към уеб сайта си.

2. Планирайте чести и последователни постове.

След като имате снимки и информация за бизнеса си, активната страница също трябва да има относително чести публикации. Опитайте се да публикувате оригинално съдържание поне веднъж седмично, като давате предимство на качеството над количеството. Публикуването няколко пъти на ден може да подразни феновете Ви, което ще ги накара да не взаимодействат или да прекратят проследяването на страницата Ви.

Когато публикувате актуализации на блога си или имате други бизнес съобщения, публикациите във Facebook ще Ви позволят да отнесете това съобщение до по-широка аудитория. Така преките потребители на социални медии ще посетят публикациите в блога Ви или ще разгледат специалните Ви оферти.

3. Научете повече за клиентите си.

Щом страницата Ви привлече някакво внимание, инструмента Audience Insight събира количествена информация за хората, които харесват и посещават страницата Ви. Научете повече за техните демографски данни и използвайте тази информация, за да достигнете до нови групи заинтересовани клиенти. Ако страницата Ви привлича повече жени на средна възраст от очакваното, например, може да искате да включите публикации, които са особено подходящи за тези потенциални клиенти.

4. Окуражавайте реакциите и коментарите.

Обърнете внимание на публикациите, които получават реакции и коментари, като се включвайте в комуникацията. Коментарите обикновено показват по-високо ниво на ангажираност, тъй като отнема повече време, за да напишете отговор, отколкото да натиснете „Харесва ми“, въпреки че разнообразието от нови Facebook реакции осигурява повече информация от по-старите „харесвания“. Бъдете внимателни, когато отговаряте на негативни коментари. Поканете неудовлетворените клиенти да се обадят или да изпратят e-mail директно. Когато бизнеса Ви се ангажира, взаимодействието трябва да бъде кратко и професионално.

5. Публикувайте съдържание, което се споделя.

Дори и за една бизнес страница социалните медии могат да се почувстват като конкурс за популярност. Когато повече потребители споделят публикацията Ви, посланието отива много по-далеч, надявайки се, че ще доведе до продажби за Вашия бизнес. Разбира се, не цялото популярно съдържание ще бъде подходящо за Вашата марка. Бъдете особено внимателни за публикации и връзки, които биха могли да имат политически последици или да отчуждят потенциалните клиенти. Най-добре е да избягвате спорни теми и да се придържате към Вашата област на компетентност.

6. Бъдете ангажирани.

Ако бизнеса Ви отговори бързо на съобщенията във Фейсбук, други ще могат да видят, че страницата Ви е активна и отговаряща навременно. Уверете се, че публикациите Ви са подходящи за целевата Ви аудитория и се опитайте да се фокусирате върху неща, които читателите действително ще намерят за полезни или нови. Представете себе си като ресурс за интересни новини от индустрията.

7. Свържете се с общността.

Останете релевантни, като публикувате информация за местни и регионални новини. Ако фирмата Ви е свързана с благотворителни организации, социалните медии Ви дават възможност да подчертаете тази връзка. Публикувайте снимки на служителите си, когато те доброволно работят с местни организации с нестопанска цел и покажете на общността как марката Ви има положително въздействие.

8. Публикувайте и споделяйте събития.

Създайте Facebook събитие за следващата си голяма продажба. Когато събитията се случват в общността, можете да обърнете внимание и на тях, като се ангажирате с комуникация. Много фирми не успяват да използват събитията като възможност за популяризиране на тяхната социална страница. Като се има предвид броят на хората във Facebook, създаването на страница на събитието може също да увеличи присъствието на хора на място в реалния свят. Събитията във Facebook улесняват потребителите да канят приятели и да видят колко хора планират да присъстват.

9. Платете за Facebook реклама.

След като съберете няколкостотин фена във Facebook, ще забележите, че публикациите Ви не изглежда да получават толкова мнения, колкото би трябвало. Вашите публикации не получават непременно 50 пъти повече достигания, когато страницата Ви има 50 пъти повече последователи. Плащането за реклама Ви позволява да насочвате вниманието си към хора с интереси, свързани с Вашата индустрия. Можете да насочвате и конкретни демографски данни и области, за да оптимизирате максимално рекламните си разходи.

10. Внедрете социалните медии в бюджета си за SEO.

Подобно на актуализирането на уеб сайта си за оптимизиране на търсачките, социалните медии са дългосрочен проект за Вашия бизнес. Може да нямате никой с опит или квалификация да управлява присъствието Ви в социалните медии и малко фирми могат да си позволят да наемат нов служител за тази високоспециализирана работа.

Много мениджъри изпитват трудности да държат служителите на разстояние от личните си Фейсбук страници. Създаването на привлекателно съдържание отнема време, а най-простата опция често обединява поддръжката на социалните медии с други SEO услуги.

4.7 (94.29%)
14 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link