Онлайн магазини

12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 година

Създаване, поддръжка и реклама на електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България

Времената се промениха! Просто да имате онлайн магазин не е достатъчно през 2020 година! Тези основни стратегии за електронна търговия, които сме ви приготвили, ще ви помогнат да привлечете засилен трафик от реални клиенти към уеб сайта ви.

Имате уеб сайт за електронна търговия? Ако отговора е да, това е страхотно за вас! Да се надяваме, че имате страхотно съдържание, спиращи дъха изображения на продукти и гладък и интуитивен процес на плащане. Дори да сте изпълнили тези неща, вие не може да започнете сериозен дигитален бизнес без някои основни елементи и стратегии за електронна търговия. Онлайн магазина ви има нужда от удобен дизайн за мобилни устройства, усещане за сигурност и прозрачност, интеграция на социалните медии и отзиви от клиентите.

Работим с много клиенти за електронна търговия и забелязахме постоянна, но донякъде тревожна тенденция. Много фирми смятат, че просто е достатъчно да създадът уеб сайт за електронна търговия, да добавят продукти и цени, за да започнат да продават. В действителност много неща трябват за изграждането и поддържането на магазин за електронна търговия. Днес ще се съсредоточим върху няколко полезни стратегии, които да ви помогнат да увеличите продажбите от интернет.

Лесно е да се разбере защо собствениците на сайтове за електронна търговия се фокусират само върху продажбите. Те са готови да продадат в момента, в който посетителите отидат на уеб сайта им, но потребителите може да не са готови да купуват на този етап. Вместо да бъдете прекалено настойчив продавач, можете да използвате ефективни стратегии за електронна търговия, за да нагодите процеса на продажба спрямо навиците на потребителите си.

Електронният ви магазин изисква много повече от количка за пазаруване, продуктови изображения и описания. Необходимо е да осигурите плавно и стабилно потребителско изживяване, докато бъде разглеждан уеб сайта. Страхотното потребителско изживяване ще увеличи драстично реализациите на уеб сайта ви – онлайн продажби, телефонни обаждания, запитвания и други.

Следващите съвети ще предоставят на собствениците на електронни магазини най-доброто възможно потребителско изживяване и ще увеличат продажбите им.

1. Оптимизация за конверсии

1 - Оптимизация за конверсии - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаБез значение какво продавате, винаги ще имате конкуренция, с която да се борите. Да останете пред конкурентите си означава не само да получите повече потенциални клиенти на вашия уеб сайт, но и да ги конвертирате, след като са вече там.

Интересен факт според анализатори е, че 54% от купувачите ще завършат поръчката си, ако след определено време, избраните продукти в количката, се предложат с намалена цена.

През 2020 г. оптимизацията за конверсии ще има все по-голямо значение, тъй като бизнесът се старае да усъвършенства своите онлайн магазини. Една ефективна стратегия е да гарантирате, че вашите продукти се открояват на уеб сайта ви и в социалните мрежи. Оптимизацията за реализации включва задължителното използване на динамични реклами във Facebook, реклами за пазаруване в Google и вътрешни маркетингови стратегии.

2. Дизайн предназначен за мобилни устройства

2 - Дизайн предназначен за мобилни устройства - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаЗа да увеличите продажбите, трябва да имате онлайн магазин предназначен най-вече за мобилни устройства, така стоят нещата през 2020 г. В момента 68% от онлайн купувачите посещават уеб сайта ви от мобилно устройство като таблет или смартфон. Мобилното посещение включва първоначално сърфиране и опознаване на това, какво предлагате, действително пазаруване, социално споделяне и повторни посещения. Важно е да заложите на атрактивен графичен дизайн, който да впечатлява. Уверете се, че вашите посетители имат ползотворно и ангажиращо потребителско изживяване на всички устройства.

3. Гласово търсене

3 - Гласово търсене - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаАко искате да увеличите продажбите от електронна търговия през 2020 година, трябва да се съсредоточите върху използваемостта на гласовото търсене. Хората, които пазаруват от мобилни устройства все повече разчитат на гласовото търсене и гласовите асистенти като Google Assistant или Amazon Alexa, за да направят всичко от проверка на времето, до купуването на продукти и услуги онлайн.

Статистиката показва, че 75% от домакинствата ще притежават умно аудио устройство до 2025 г. Все повече и повече домакинства притежават тази технология и я използват за проучване на информация и извършване на покупки. Има голям потенциал за електронната търговия.

4. Чат бот

4 - Чат бот - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаДруг аспект от пазаруване в малките локални магазинчета, който липсва в онлайн пазаруването е помощта на продавач-консултанта в магазина. Този асистент или помощник може да предложи препоръки за продукти и персонализирани указания въз основа на нуждите или исканията на купувача.

Чат ботът може да изпълнява ролята на ваш търговски представител, давайки усещане за лично внимание и отговаряйки на предварително зададени въпроси и отговори. Предвижданията са, че 70% от взаимодействията с клиентите в интернет до 2022 г., ще се обработват без човешка намеса.

Нарастващ брой купувачи предпочитат да разговарят с чат бот или други цифрови инструменти за самообслужване. Една от основните причини за това е по-бързото време за реакция и получаване на информация.

5. Бързо време за зареждане

5 - Бързо време за зареждане - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаАко искате да увеличите интернет продажбите си, трябва да имате уеб сайт, който да зарежда светкавично бързо. Проучванията показват, че губите 40% от клиентите си, ако на уеб сайта ви е необходимо повече от 3 секунди за да зареди. Има много неща, които можете да направите, за да увеличите скоростта на сайта.

Използвайте правилните плъгини за кеширане на съдържанието и оптимизирайте размера на изображенията и мултимедията, които качвате на уеб сайта. Имайте предвид, че 100-милисекундно закъснение във времето за реакция на страницата, намалява степента на реализация със 7%! Други стъпки, като минимизиране на вашите кодове и преструктуриране на вашите данни, обикновено изискват професионални уеб разработчици, което дава отличен резултат.

6. Бутони провокиращи действие

6 - Бутони провокиращи действие - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаКогато вашите клиенти пристигнат на вашия уеб сайт, се нуждаят от някой, който да ги води. Улеснявайте посетителите си, като им предоставите активни бутони на всяка страница, които да ги водят напред по потребителското им пътешествие.

Чрез създаването на ефективни бутони с подканващи фрази, които са разположени на правилните позиции, можете да насочите клиентите си към решението за покупка и да увеличите продажбите си.

7. Уеб персонализация

7 - Уеб персонализация - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаИзкуственият интелект може да се използва за събиране на информация за посетителите и след това да помогне за приспособяване на уеб сайта към техните очаквания и изисквания. Персонализираното преживяване може да се изразява в показването на продукти, които потребителите биха харесали, както и предоставянето на специални намаления за клиенти в определен момент от тяхното пазаруване.

8. Страница за плащане

8 - Страница за плащане - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаВоденето на вашите клиенти към електронния магазин няма да работи, ако процесът за извършване на плащане е твърде сложен или отнема много време. Важно е да разберете, че 59,8% от всички купувачи изоставят количките си, след като разберат, че процесът по приключване на поръчката включва твърде много стъпки или многократни действия. Считаме, че прозрачният и сигурен процес по попълване на данни и плащане е от съществено значение, ако искате да увеличите продажбите си през уеб сайта.

През 2020 година много мобилни потребители също очакват повече и по-добри възможности за плащане. Сайтовете за електронна търговия все по-често използват опции за плащане като Square, Stripe, Apple Pay, Paypal и други възможности за безконтактно плащане.

9. Сертификати за сигурност

9 - Сертификати за сигурност - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаЗа да увеличите продажбите от електронна търговия, трябва да имате сертификат за сигурност (SSL) за вашия домейн. Можете лесно да разпознаете уеб сайтове, които ги имат по префикса https:// и зеления катинар в лентата на браузъра. SSL сертификатите не само са задължителни спрямо SEO по изисквания на Google от 2018 година, но и Вашите потенциални купувачи ще получат чувство на доверие и сигурност от тях.

Много регистратори на домейни като GoDaddy и доставчици на хостинг за уеб сайтове като Superhosting, BlueHost и WPEngine, предлагат безплатни SSL сертификати като част от техните хостинг пакети. През месец май 2019 година, 84.2% от страниците, заредени в Chrome, на всички платформи са с HTTPS.

10. Информация за връзка

10 - Информация за връзка - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаДруг основен начин за увеличаване на продажбите от вашия онлайн магазин е да посочите информация за контакт. Много уеб сайтове за електронна търговия имат проблем с лесното намиране на информацията за контакт! Вашите потенциални и настоящи клиенти се нуждаят от вашата контактна информация, за да се свържат с вас своевременно и да задават своите въпроси за вашите продукти и услуги.

Уверете се, че сте посочили поне следните контактни данни: телефон, e-mail, пощенски адрес, карта в Google Maps, работно време. Имайте предвид, че 79% от потребителите предпочитат чат на живо с представител на фирмата, защото могат да получат незабавни отговори.

11. Интегриране със социалните мрежи

11 - Интегриране със социалните мрежи - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаОще един начин за увеличаване на продажбите на вашия онлайн магазин е интеграция със социалните мрежи! Възможностите тук са много, като например да позволите потребителите ви да се регистрират и да коментират с профилите си в социалните мрежи; бутони за споделяне на съдържанието ви в тези популярни уеб сайтове; уведомяване за статута на поръчките със съобщения през чат бот и много други.

Както знаете, социалните мрежи оказват значително влияние върху електронния ви магазин и могат да помогнат и да стимулират трафика към него. Около 77% от компаниите твърдят, че са придобили клиенти чрез Facebook, Instagram, Pinterest или друга популярна социална мрежа.

12. Отзиви от реални клиенти

12 - Отзиви от реални клиенти - 12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 годинаИ накрая, но не на последно място, не забравяйте за отзивите на вашите клиенти! Ще се учудите да разберете, че 92% от купувачите четат оценки за продукти и услуги написани от други клиенти, преди да купят реално вашия продукт. Оценката от клиент може да представлява няколко изречения с мнение, както и видео препоръка или описан казус. Коментарите и оценките оставени от потребителите, ще помогнат също така на вашия онлайн магазин да се класира по-добре по ключови думи в Google.

2020 е годината на бурния растеж в електронната търговия!

Увеличаването на продажбите в интернет трябва да бъде основна цел през 2020 година, ако искате вашият онлайн магазин да поддържа вашите бизнес цели. Това не е еднократно усилие. За да отговорите на очаквания на все по-взискателните потребители, трябва да продължите да работите върху подобрение на вашия електронен магазин.

В следствие на възникналата пандемия, все повече потребители се обръщат към пазаруването онлайн, което отваря големи възможности, за тези бизнесмени, които са готови да се възползват от тях.

Разбира се, ще се радваме да добавим и приложим някоя или всички стратегии за електронна търговия, изброени в тази публикация. В екипът на дигитална маркетинг агенция Know-How Digital има експерти по изработването на персонализирани уеб сайтове и електронни магазини, които ще направят успешен вашия бизнес.

12 стратегии за увеличаване на продажбите от електронна търговия през 2020 година Оценка: 4.9 (от 17)

Създаване, поддръжка и реклама на електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България