Блог

3 причини, поради които трябва да рекламирате в социалните мрежи

Един от основите ключове за постигането на успешен бизнес е популяризирането на вашата компания. Рекламата е навсякъде в днешно време. Билбордове, телевизия, вестници и списания са чудесни начини да покажете своя бизнес, но защо социалните медии са най-добрият начин? Ето няколко причини..

1. Социалните медии са по-евтини от всяка друга форма на реклама.

Като става въпрос за финансите на вашата собствена фирма, вие искате да изразходите възможно най-малко пари за реклама, като достигнете до колкото се може повече хора. Социалните медии са начинът да направите това. Просто използването на платформи като Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn и Pinterest може да ви помогне да достигнете до огромна аудитория за възможно най-ниската цена посредство огромно разнообразие от рекламни формати.

2. Използването на социалните медии за рекламиране на вашият бизнес означава, че можете да бъдете адаптивни.

Виждали ли сте някога „кофти“ реклама по телевизията и помисляли ли сте си защо го правят? Виждали ли сте някога рекламен билборд и веднага след това да сте го забравили? Просто да преобърнете страницата когато срещнете реклама на списание? Отговорът на трите въпроса вероятно е ДА.
Социалните медии обаче са различни.  Публикувате нещо, което не се възприема добре – изтрийте или публикувайте нещо ново с по-различен и креативен подход. Публикацията ви в Instagram е забравена. Добре, публикувайте друга снимка. Никой не поглежда снимката ви във Facebook. Добре, сменете я с видеоклип. И всичко това безплатно и естествено многократно.

3. Можете да проследявате резултатите си и да получавате отзиви.

Вижте точния брой хора, които са видели публикацията ви. Вижте точния брой хора, които са видели профила ви чрез рекламата Ви. Взаимодействайте с потенциални клиенти в рамките на секунди след като зададете въпроси, списъкът може да продължи. Въпросът е, че социалните медии ви позволяват да създавате вашата марка по начина, по който я виждате. Броят на последователите, които вашият бизнес е спечелил в отговор на Вашата реклама и това е фантастичен начин да разберете каква е вашата аудитория, което ви позволява да развиете по-ефективно следващата си рекламна стратегия.

Разбира се, има много ползи за рекламирането на вашия бизнес и на други платформи. Присъствието ви в социалните медии обаче е най-рентабилният начин да изведете марката си на картата – особено за малък бизнес!

4.8 (96%)
10 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link