Блог

5 съвета за по-добри интериорни снимки

Независимо дали се интересувате от лайфстайл фотография, снимки на недвижими имоти или нещо подобно, знанието как да заснемате страхотни снимки на интериора е умение, което всички начинаещи фотографи трябва да овладеят.

Ето 5 бързи съвета, които ще помогнат да се справите по-добре с интериорната фотография

1. Снимайте от ниска позиция

Правете вашите сними от височината на талията и използвайте задължително статив, за да сте сигурни, че ще получите стабилни снимки от перфектна перспектива.

2. Изберете вашият обект и направете правилната композиция

Организирайте вашето помещение. Не се страхувайте да премествате нещата,  да премахвате излишните елементи и да добавяте подходящи такива,  като книги, растения, одеала, възглавници, купи с плодове и др., които биха допълнили вашата композиция, така че да се получи един страхотен кадър.

3. Използвайте широкоъгълен обектив за повечето снимки и нормален обектив за детайли в помещението

Повечето вътрешни снимки трябва да бъдат заснети с широкоъгълен обектив (еквивалентен на 24 мм или по-широк). Изключение са снимките с детайли, които е подходящо да бъдат заснети да речем, с обектив еквивалент на 50 мм

4. Използвайте естествена светлина, изключете вътрешните светлини и използвайте рефлектор

Изключете всички изкуствени светлини, за да избегнете проблеми с баланса на белия цвят, освен ако, разбира се, не трябва да покажете точно тези осветителни тела. Ако разчитате изцяло на естествената светлина имайте на предвид, че правилното време за направата на вашите снимки зависи от местоположението на прозорците в помещението. Меката светлина в помещението обикновенно е рано сутрин или късно следобед.

5. Снимайте с отворена бленда (f / 5.6-f / 11), за да поддържате всички елементи на фокус

Ако целта ви е да покажете цялата стая, ще искате да запазите цялата стая на фокус съответно Ви трябва по-голямо f-число за да сте сигурни, че ще получите желаният резултат.

4.8 (95%)
12 оценили


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link