Google

5 съвета за успешни текстови реклами в Google Ads

Професионално управление на Google реклама от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

Рекламата в Гугъл е чудесен инструмент, който можете да използвате, за да подсигурите успеха на стратегията, която сте избрали да следвате в онлайн маркетинга. Използвайки реклама в Google вие ще направите първата стъпка към увеличаването на качествения трафик за уеб сайта си и привличане на нови клиенти за бизнеса ви чрез интернет.

Най-голямото предимство на този тип реклама е, че пасва отлично на всеки бюджет и заложената в него сума реално се използва, само когато даден потребител кликне на ваша реклама и посети вашия уеб сайт.

Един от видовете реклами, които Гугъл предлага, използва само текст, а именно формата текстова реклама. Разработените от Google текстови реклами се показват при търсене с различни ключови думи в най-голямата търсачка. Текстовите реклами съдържат до три заглавия по 30 символа и две описания по 90 символа, показвайки комбинации от подходящи текстови реклами на потребителите. Тези нововъведения ви дават уникална възможност да достигнете до нови потенциални клиенти.

Ние от агенция Know-How Digital подготвихме за вас петте основни стъпки за работа с текстовата реклама в Гугъл. Следвайки ги, можете да бъдете сигурни, че вашите пари ще бъдат добре разпределени, а засиления трафик към уебсайта или електронния ви магазин е просто въпрос на време.

1. Използвайте правилният текст и думи за рекламата

Използвайте правилният текст и думи за рекламатаИзползването на подходящи ключови думи в уеб сайта ви е от изключителна важност за оптимизацията на уеб сайта ви, като принципът е същият и при създаване на съдържание за текстовите ви реклами в Google. Проучването на това, кои са подходящите ключови думи, спрямо вида на дейността ви, с които да се рекламирате е началото на подготовката за успешната ви реклама в Гугъл. Уверете се, че това са точно тези думи, които един потенциален ваш клиент би написал в търсачката и които биха го довели до вашия уеб сайт или онлайн магазин.

2. Създайте привличащи вниманието ключови фрази

Създайте привличащи вниманието ключови фразиЕдна реклама никога не може да бъде печеливша без подходящата ключова фраза. Без този така наречен призив за действие, потребителят няма да знае какво да направи след като се запознае с рекламата. Когато създавате тази част от рекламата в Гугъл, подберете добре обмислени думи иницииращи действие. Примери за подобни ключови фрази са “Купи сега”, “Спести днес” или “Възползвай се още сега”.

3. Използвайте обратното броене

Използвайте обратното броенеТекстовите ви реклами в Google могат да съдържат дата, до която е валидна лимитираната ви оферта или предложение, което ще дръпне вниманието на потребителите, заради своята ексклузивност. Ако целта ви е за кратко време да превърнете обикновения посетител в купувач, поставянето на някакъв вид краен срок за дадения вид покупка ще ви бъде изключително полезен и ще окуражи потребителите да действат веднага, преди да е изтекла лимитираната оферта.

4. Използвайте емоция в текстовата си реклама

Използвайте емоция в текстовата си рекламаИзползването на емоция в Google рекламата може да увеличи процента на реално ангажираните посетители на вашия онлайн магазин или уеб сайт многократно. След внимателно проучване на целевата ви аудитория, ще добиете достатъчно ясна представа коя е водещата емоция при повечето от потенциалните ви клиенти. Базирайки се на тази информация, ще можете успешно да използвате, както положителните, така и отрицателните емоции, за да подтикнете потребителите към действие.

5. Заглавието на рекламата в Гугъл трябва да привлича вниманието

Заглавието на рекламата в Гугъл трябва да привлича вниманиетоКлючов момент за успешната реклама е да създадете заглавие, което мигновено да привлече погледа на потенциалния клиент. Всяка дума в заглавието трябва да започва с главна буква.

Доказано е, че изписвайки заглавието по този начин, ще увеличите значително честотата на кликовете, което не би се получило, ако сложите главна буква само на първата дума. Използвайки този способ, ще привлечете вниманието, което вашата реклама заслужава!

Професионално управление на Google реклама от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България