Дигитален маркетинг

6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г.

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

С идването на новата година, някои тенденции остават същите, но други се изменят. Появяват се по-добри практики за ефективно маркетинг съдържание. Чрез него показвате, че марката ви е релевантна и стимулирате органичния трафик към вашия сайт. Създаването на съдържание приема различни форми, но съществуват основни начини, по които то да бъде открито от повече хора.

Ето кои са шестте най-добри практики за създателите на съдържание през 2023 година:

1. Използвайте гласа на потребителя във вашето съдържание

1 - Използвайте гласа на потребителя във вашето съдържание - 6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г. -

Това е най-важната практика в създаването на релевантно съдържание. Трябва да сте сигурни, че то отговаря на търсенето на потребителя. Ако не спазвате този метод, няма да достигнете до целевата ви аудитория, дори и те в действителност да търсят това, което вие предлагате. Търсенето по ключови думи е основна част от създаването на качествено съдържание. Трябва да се уверите, че използвате точните фрази, които потребителите търсят.

2. Създавайте съдържание базирано на типовете резултати

2 - Създавайте съдържание базирано на типовете резултати - 6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г.

В Google се появяват все повече нови резултати. В резултат на това страниците с резултати стават претъпкани. Освен да се уверите, че ключовите думи, към които сте се насочили, имат обем на търсене, трябва и да сте сигурни, че съдържанието ви е структурирано по подходящ начин, за да иска Google да го покаже. Визуалното съдържание е по-лесно смилаемо и по-привлекателно за споделяне в социалните мрежи. Кратките видеоклипове се превърнаха в предпочитано съдържание, благодарение на TikTok и Instagram Reels. Този тип видео съдържание започна да се появява и като тип резултат в Google. Аудио съдържанието, като подкасти, също се превърна в предпочитана форма на развлечение за мнозина. То е един от най-добрите начини потребителят да възприеме ценна информация. Kогато създавате съдържание за вашия уебсайт, не пропускайте да се уверите, че сте проучили какви са Google резултатите и за вашите конкуренти. Когато създавате маркетинг съдържание, трябва да разберете как Google смята, че потребителите консумират това съдържание въз основа на това, което се показва на страница номер 1 от резултатите на Google и какви типове формати се показват в конкретната бизнес ниша. След това преценете дали можете да създавате съдържание в тези разнообразни формати.

3. Измерете вашето съдържание за възвръщаемост на инвестициите (ROI)

3 - Измерете вашето съдържание за възвръщаемост на инвестициите (ROI) - 6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г.

Това не е нова тенденция, но е необходима практика. Трудно е възвращаемостта на инвестициите да се обвърже с SEO или органичния канал, за разлика от платените медии или имейл маркетинга, които обикновено са по-ясни и с достъпни cost-per-click, проценти на реализация и други ключови показатели. Ето защо е от съществено значение ясно да дефинирате как ще измервате вашето съдържание за възвръщаемост на инвестициите и да докажете, че то подобрява резултатите на организацията. Препоръчително е да използвате корпоративна SEO платформа или по-малки инструменти, преди да създадете съдържание, за да можете да измерите как се справя то. Например ключовите думи, които се класират на първа страница в резултатите на Google биха довели до увеличаване на органичния трафик.

5. Оптимизирайте повторно вашето остаряло съдържание

5 - Оптимизирайте повторно вашето остаряло съдържание - 6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г.

Наблюдавайки как се представя текущото съдържание на вашия сайт, можете да определите дали има възможност за повторно оптимизиране или цялостно редактиране. Един от най-добрите начини да разберете дали се представя добре, или има нужда от подобрение е да направите одит. Можете да идентифицирате пропуски и да се наложи да използвате други целеви ключови думи. Одитът на съдържанието ви е важен процес, който трябва да преминете, за да разберете от какво още се нуждае то, за да се представя по-добре. Уверете се, че вашето съдържание привлича желания трафик от потребители към себе си и ако това не е така, вземете мерки.

6. Организирайте синхронизацията между служителите във вашата компания

6 - Организирайте синхронизацията между служителите във вашата компания - 6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г.

Това не е най-добрата практика за стратегия за маркетинг съдържание, но е необходима практика за всяка компания, която създава съдържание. Уверете се, че различните екипи във вашата компания работят заедно, за да постигнат една и съща цел – привличане на повече хора към вашия уебсайт, използвайки ефективни маркетингови процеси. Повишете ефективността и се убедете, че всеки разбира своите отговорности през целия процес.

Ако не дефинирате предварително отговорностите на всеки екип и не обясните защо те са необходими, той може да не приоритизира правилните неща и това да доведе до забавяне и проблеми в процеса. Комуникацията, обучението и организацията са голяма част от създаването на ефективно съдържание.

Заключение:

Следвайки тези добри практики, можете да си гарантирате, че създавате качествено съдържание през 2023г. Те стоят в основата на привличане на трафик към уебсайта ви, убеждавайки потребителите, че се нуждаят от вашата марка за техните нужди.

И не забравяйте, че докато маркетинговите тенденции идват и си отиват, основите на успеха в дигиталния маркетинг остават същите: да разбирате нуждите на Вашата аудитория и да комуникирате с тях ясно и последователно.

6 най-добри практики за вашето маркетинг съдържание през 2023г. Оценка: 4.9 (от 27)

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България