Блог

Три причини, защо Facebook ще победи всички канали за дигитален маркетинг през 2017 година

1. Custom-targeted audience

Рекламните кампании  във фейсбук са изградени и предназначени за специфични аудитории. Поради тази причина, инструментът за Facebook Custom Audience може да върши чудеса. Този инструмент позволява на маркетолозите да качат списъци с контакти, като имейли, идентификатори на потребители и телефонни номера, така че да можете да насочите рекламните си кампании към тази конкретна група и да постигнете максимални резултати. Това е идеално за всички предприемачи, от тези само с няколко стотин контакта до гигантски предприятия със стотици хиляди такива.

Един от успешните примери са наскоро провелите се избори в САЩ, където Доналд Тръмп печели изборите с $150 милиона долара инвестирани във Facebook и Instagram реклами в последните седмици на кампанията си. Екипът на Тръмп взе своята база данни (Project Alamo), съдържаща самоличностите и профилите на 220 милиона американци и проведе агресивна кампания против Хилари Клинтън, което направи така, че именно той да спечели изборите за президент.

2. Максимална видимост при минимални разходи

Ако планирате да започнете онлайн бизнес, вие трябва да го създадете там където са вашите клиенти. В момента Facebook е 3-тата най-известна платформа с 1,79 милиарда активни потребители месечно. Рекламирането във Facebook е сравнително по-евтино, отколкото в онлайн търсачката Google. Също така, Facebook изпреварва и с цена на гледания на видеоклип и YouTube.

Изследванията показват, че потребителите прекарват 90% от времето, прекарано на мобилния си телефон в приложения и Facebook има водеща роля като най-изтегляна мобилна платформа за първата половина на 2017. Въпреки, че не трябва да се харчат всичките пари на компанията във Facebook реклама, тези цифри са просто твърде големи, за да се игнорират.

3. Facebook Live

Видео е безспорен шампион на ангажираност на потребителите и споделянo съдържание. Facebook Live беше въведен през последната година.

Faceboo Live позволява на всеки потребител да записва видеоклипове на живо и да ги споделите с приятели.

Фирмите могат да използват това в своя полза по няколко начина.

  • Осигурете кадри „зад кулисите“ на своите клиенти.
  • Покажи кратко представяне на нови продукти или актуализации.
  • Промотирайте събития.
  • Отговори на въпроси касаещи потребителите.

Хората прекарват 3 пъти повече време в гледане на видео на живо от останалото съдържание. С оглед на това, Facebook Live става все по нужно да бъде включен в Facebook маркетинга на фирмата.

4.7 (94.55%)
11 оценили