Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнеса

Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнеса

Дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД разработва Чат бот решения за бизнес клиенти. Разгледайте нашият чат бот:

С изобретяването на мобилните приложения, те иззеха позицията на уеб сайтовете по някои направления, благодарение на невероятните си функции, удобства и несравнимите предимства, които предлагат на милиони потребители на смарт телефони по целия свят.

Изследователи, разработчици и програмисти се стремят постоянно да откриват нови и нови технологии, което създава революция в областта на информационните и мобилните технологии. Такава революция е Чат бота!

Чат ботът е автоматизиран софтуер за съобщения, който използва AI или предварително зададен сценарий, за да разговаря с хора. Ботовете са програмирани да разбират въпроси, да дават отговори и да изпълняват задачи. От гледна точка на клиента, те са приятелска и достъпна за пестене на време програма. Вместо да отваря приложение, да прави телефонно обаждане, да извършва търсене в интернет или да зарежда уеб страница, клиентът ви може просто да напише съобщение, подобно на това, което пише на приятел.

Например, ако решите да закупите часовник, трябва да посетите онлайн магазина на избраната марка часовници и да потърсите желания от вас продукт, за да го закупите, което изисква доста време за сърфиране в интернет. Ако този магазин има създаден чат бот, просто трябва да изпратите съобщение до него във Facebook и да напишете какво търсите по зададените от вас критерии. Така ще получите бърз отговор и ще направите незабавна поръчка на желания продукт, без да отделяте излишно време за търсене в онлайн магазина и за попълване на клиентските си данни.

Днес използването на приложения за изпращане на съобщения се увеличава бързо, като Facebook Messenger има над 1.3 милиарда активни потребители всеки месец. Неговото ниво на растеж и използване му е дори по-високо от основното приложение на Facebook. Показателно е, че приложенията за съобщения са с най-висок ранг в магазините за приложения на Google и Apple, а фирмите биват принудени да избират такава популярни платформи за размяна на съобщения, които да помагат на клиентите им да достигнат до техните продукти или услуги бързо и ефективно.

Защо да използвате Facebook Messenger чат ботове за бизнес?

Защо да използвате Facebook Messenger чат ботове за бизнес? - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнеса
Има две основни предимства при използването на Facebook Messenger ботовете. Първо, има ниска бариера за влизане както за вас, така и за вашата целева аудитория. Facebook Messenger е третото най-използвано приложение в света, използвано от 68% от потребителите на приложения и не само за групови разговори с приятели и семейство.

Неотдавнашно проучване на Nielsen установи, че хората смятат, че съобщенията са вторият най-добър начин да комуникирате с бизнеса. Хората обменят 2 милиарда съобщения с фирми през Facebook Messenger всеки месец. Сравнете това с останалата част от пазара за мобилни приложения, където 71% от потребителите изтриват приложение в рамките на 90 дни след инсталирането им. Ако искате да общувате с клиентите си, изграждането на чат бот във Facebook Messenger е много по-евтино от изграждането на мобилно приложение.

Второто предимство е, че конкуренцията сред бизнесите при чат ботовете е малка. Докато Facebook има 6 милиона рекламодатели, има активни само 300 000 чат бота. В същото време рекламната честота на кликване при получени e-mail съобщенията е средно 3,1% и не се е подобрила с годините, както и само 30% от маркетинговите e-mail съобщения биват отваряни.

Нека да разберем точно как може да ви помогне Facebook Messenger чат бота:

1. Достигнете директно до аудиторията си

Достигнете директно до аудиторията си - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнесаХората имат 3,5 пъти по-голяма вероятност да отворят съобщение от Facebook, отколкото маркетингов e-mail. Клиентите могат да отговорят, обикновено чрез натискане на бутон, като те дори не трябва да въвеждат текст и вероятно ще се придвижат по-надолу по маркетинговата фуния.

Освен това Facebook Messenger има спонсорирани реклами, които могат да се изпращат до всеки, който преди това е бил в контакт с вашата страница. Да, това означава, че вече имате списък с абонати, като можете да използвате тези реклами в тандем заедно с вашия чат бот, за да насочвате вниманието на потребителите с висок потенциал, да станат ваши клиенти.

2. Спестете време и пари за обслужване на клиенти

Спестете време и пари за обслужване на клиенти - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнесаКлиентите в интернет очакват 24-часова отзивчивост и мразят да чакат прекалено дълго. Те също задават много и едни и същи въпроси отново и отново.

Ако отделяте много време, за да помагате на потребителите да проследяват доставките си или да резервират професионалните ви услугите, малко автоматизация ще ви помогне изключително много. Освободете фокуса си за задачите, които Messenger чат бота не може да направи, а останалото оставете на него.

3. Идентифицирайте добрите клиенти

Идентифицирайте добрите клиенти - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнесаТъй като чат ботът поздравява потенциалните клиенти, той може да идентифицира техните нужди, задавайки основни въпроси, които да ги диференцират, като например „Какъв е бюджетът ви?“, след което веднага да насочи висококачествените възможни клиенти към хората от екипа за продажби, които да поемат комуникацията.

4. Обработвайте транзакции от електронната търговия

Обработвайте транзакции от електронната търговия - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнесаС правилната конфигурация, чатботовете също могат да продават и тъй като всичко се случва без да излизате от комфорта на Facebook Messenger, нивата на отпадане са по-ниски, отколкото в традиционната фуния реклама-към-уебсайт. Също така, търговията чрез комуникация оставя място за персонализирана продажба, като ботът може да прави предложения за закупуването на допълнителни продукти, които биха заинтересовали клиента.

5. Повторно ангажиране на клиентите

Повторно ангажиране на клиентите - Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнесаЧат ботовете са способни да запазят ценна потребителска информация и можете да използвате тези подробности, за да продължите напред в ангажирането на клиентите си в бъдещ момент.

Facebook Messenger бота може да достигне персонално до потребителя чрез съобщение, предлагайки подходящо съдържание в точното време на точния потребител. Например напомнете на клиент за късите панталони, които все още седят в количка му или че друг клиент е изпратил цветя на тъща си миналата година, точно през този месец, давайки им отстъпки за да довършат поръчките.

Светлото бъдеще на Чат ботовете

След като създадете чат бот за бизнеса, интегрирайте го в маркетинговия си календар и цялостната си стратегия във Facebook. Вашият Facebook Messenger чат бот все още не замества изцяло e-mail кампаниите, консултантите за обслужване на клиенти или приложенията, но предлага всички тези функции в един инструмент, което го прави предпочитан от потребителите онлайн.

Facebook Messenger Чат Бот за комуникация на клиентите с бизнеса Оценка: 4.9 (от 14)

Дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД разработва Чат бот решения за бизнес клиенти. Разгледайте нашият чат бот:


Call Now Button