Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании

Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България

Meta продължава да развива своята рекламна платформа, за да се съобрази с нарастващите ограничения върху потребителските данни. Специалистите в компанията информират за нови, по-добри практики относно управлението на маркетингови кампании.

Един от новите продукти на Meta се нарича “Performance 5”. Той е базиран на данни, които са разработени в Meta, в съответствие с най-иновативните инструменти за оптимизиране на рекламните кампании.
В тази статия ви споделяме повече за съветите на Meta относно “Performance 5”:

1. Опростете Вашия бизнес акаунт

От Meta твърдят, че опростяването на акаунта е основополагащ елемент при използването на “Performance 5”, тъй като това улеснява фазата на обучение на рекламите. „Когато започнете рекламна кампания в нашата платформа, тя преминава през фаза на обучение, в която системата ни изследва кои аудитории и канали са най-подходящи за нея. И тъй като ние продължаваме да инвестираме в AI, за да помогнем на собствениците на бизнес да увеличат ефективността на рекламите си, опростяването на бизнес акаунтите е много важно. Това ще подпомогне подобряването на препоръките, които предлага нашият AI при създаването на рекламни кампании.“ Използването на по-опростена структура на рекламите гарантира, че платформата на Meta ще прогнозира по-добре тенденциите в представянето на кампаниите, което от своя страна ще максимизира резултатите.

2. Използвайте инструменти за автоматизация
2. Използвайте инструменти за автоматизация - Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании
Развиващите се инструменти за автоматизация на Meta, чрез пакета Advantage+, използват AI системи за насочване на рекламите, въз основа на алгоритмично идентифицирани тенденции и потребителски реакции. Маркетинг специалистите наблюдават подобрение на представянето на рекламните кампании, когато използват автоматизираните инструменти на Meta. Използването им е предпоставка за по-прецизно насочване на рекламите. Същевременно с това се подобрява цялостното обучение и развитие на AI в платформата.

3. Разнообразете Вашите криейтиви
3. Разнообразете Вашите криейтиви - Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании
От Meta препоръчват да създаваме различни вариации на рекламните елементи (текст, изображения и др.), за да бъдат доставяни по-релевантни послания на аудиторията. „Чрез фокус върху усъвършенстването на криейтивите, маркетолозите могат да таргетират целевите потребители с помощта на отличителни послания, които да резонират с техните нужди и интереси.“ В Meta смятат, че маркетинг специалистите трябва да се стремят да разнообразяват рекламните си кампании с нови концепция, послание и визуализация, като същевременно предвидят и създаването на различни видове реклами, за да максимизират достигането до правилната аудитория.

4. Използвайте Conversions API

Чрез използването на Conversions API бизнес собствениците могат да създадат директна връзка между маркетинговите си данни и Meta, за да подобрят ефективността и измерването на кампаниите. В допълнение към внедряването на Conversions API, препоръчваме на маркетолозите да поддържат високо качество на събитийните съвпадения (Event matching), за да са сигурни, че могат да проследяват потребители, които изпълняват желаните действия.“ С други думи, тъй като има по-малко данни, които се подават към платформите на Meta, е добре да внедрим и използваме данните, които вече имаме за нашия бизнес, с помощта на Conversions API.

5. Измервайте ръста на конверсиите (Conversion Lift)
5. Измервайте ръста на конверсиите (Conversion Lift) - Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании
„Препоръчваме на бизнесите да използват Conversion Lift за измерване на резултатите от кампаниите, както и за A/B тестване при сравняване на представянето на различни рекламни активи.“ Добре е да използвате инструменти за сравнение на различни данни, за да получите по-добра представа и прогноза за представянето на Вашите реклами.

Заради ограниченията относно потребителските данни, Meta разполага с по-малко информация, на която да разчита. Продукти като “Performance 5” гарантират постоянния поток на входни данни в платформата, като същевременно подобряват и автоматизираните процеси, които от своя страна имат за цел да максимизират Вашите рекламни кампании.

Това са някои съвети, спазването на които е предпоставка за по-добро представяне на Вашия бизнес в дигиталното пространство. Ние, от дигитална агенция Know-How Digital, сме уверени в уменията си да се адаптираме към технологичните иновации, благодарение на нашия непрестанен стремеж към развитие, както и богатия ни опит в рекламата във Facebook. Свържете се с нас, за да оптимизираме резултатите на Вашия бизнес!

И не забравяйте, че докато маркетинговите тенденции идват и си отиват, основите на успеха в дигиталния маркетинг остават същите: да разбирате нуждите на Вашата аудитория и да комуникирате с тях ясно и последователно.

Meta предлага нови съвети за максимална ефективност на рекламните кампании Оценка: 4.9 (от 36)

Дигитален маркетинг във Facebook, Instagram и Google от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за малки и средни бизнес клиенти от България


Call Now Button