Дигитален маркетинг

10 основателни причини да наемете дигитална агенция

10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенция

Дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД помага на бизнеси от България да повишат продажбите си чрез интернет

Дошъл е моментът да се възползвате от инструментите за дигитален маркетинг, за да разширите бизнеса си в интернет, нали?

Мислейки около Вашите варианти за маркетингови канали, си мислите за реклама в социалните мрежи, като Facebook и Instagram или директна реклама в маркетинг платформата на Google, e-mail маркетинг, SEO, блогове, както може би и много други опции. Проблемът е просто, че не знаете откъде да започнете, което е нормално.

Виждате ли, дигиталният маркетинг е всеобхватен термин, който представлява различни онлайн методи и стратегии за увеличаване на продажбите и достигането до нови клиенти в интернет чрез ефективно управляван рекламен бюджет, осигурявайки растеж на Вашия бизнес. Така че, ако Вашата компания не разполага с вътрешни ресурси, време и експертен опит от дигитална агенция за подобно начинание, ще бъде сложно да се заемете сами с дигиталния маркетинг на бизнеса си.

Поради тази причина, има смисъл да работите с маркетинг агенция, като в тази публикация ще разгледаме 10 основателни причините да започнете това бизнес партньорство:

1. Фокусирайте се върху управлението на бизнеса си

Фокусирайте се върху управлението на бизнеса си - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияВ повечето случаи онлайн маркетингът за Вашата компания означава да наемете талантливи служители, които да генерират маркетинг съдържание, да работят с рекламен бюджет и да публикуват и следят рекламни кампании. Освен това ще Ви трябва да отделите не малко внимание, тъй като ще работите с вътрешен екип, който ще взима постоянни ресурси и време. Този екип ще има нужда от дълго време за обучение и напасване.

Една дигитална агенция може да Ви създаде по-голямо удобство и да вдигне този товар от рамената Ви. Не искате да прекарвате месеци в обучения на Вашия нов екип. Това време може иначе да се използва за разрастване на Вашия бизнес.

С онлайн маркетинг агенция просто трябва да споделите целите си и сроковете, в които искате да ги постигнете.

Няма нужда от обучение или управление на друг вътрешен екип. Всички елементи на Вашия онлайн маркетинг ще се обработват от екипа на агенцията. Това Ви освобождава ценно време да се фокусирате, за да управлявате по-добре бизнеса си.

Освен това, всяка онлайн маркетинг агенция има достъп до полезни ресурси като инструменти за анализ на съдържанието, данни за конкурентите, SEO оптимизатори, средства за автоматизация, актуална информация за тенденциите в онлайн маркетинга, технологии за разработка на рекламно съдържание.

2. Намалете общите разходи за маркетинг

Намалете общите разходи за маркетинг - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияКогато обсъждат наемането на дигитална маркетинг агенция, много фирми обикновено сравняват разходите за изграждане на вътрешнофирмен отдел от специалисти спрямо цената за услугите на дигиталната агенция. Ще бъдете изненадани да научите, че да работите с една дигитална агенция излиза много по-евтино с течение на времето.

Агенциите работят като независими изпълнители, така че елиминирате нуждата от данъци върху заплатите. Също така намалявате повтарящите се разходи за наемане на служители на пълно работно време, като обезщетения, здравни осигуровки и заплати.

Наемайки дигитална агенция, Вие ще плащате абонамент на месечен принцип, за да я ангажирате с интернет рекламата на компанията Ви, а при създаването на проект за Вас, като изработка на уеб сайт или електронен магазин, ще платите общата сума разпределена на части във времето. Тази гъвкавост ще Ви позволи да намалите и оптимизирате разходите си за поддържане на онлайн реклама.

Някои от софтуерите, от които се нуждаете, за да управлявате кампаниите, също могат да се предлагат срещу солидно еднократно плащане или абонаменти. Повечето реномирани дигитални агенции, обаче, разполагат с основните инструменти за дигитален маркетинг, така че няма да е необходимо да харчите и стотинка за това.

3. Работете с експерти от дигитална агенция с познания и опит

Работете с експерти от дигитална агенция с познания и опит - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияПовечето малки бизнеси просто не могат да наемат специалисти по дигитален маркетинг бързо и да започнат с дигиталния маркетинг веднага. Това е нещо, което отнема време и задълбочен анализ, за да се извърши правилно и да бъде печеливша дейност. Освен това може да отнеме много време за екипа Ви да разбере всички подходящи техники и канали за онлайн маркетинг за Вашия тип бизнес, като маркетинг в социалните мрежи Facebook и Instagram, реклама в Google, маркетинг в B2B мрежи, като LinkedIn, задължителните маркетинг стратегии и много други.

Някои компании плащат сериозни заплати, само за да наемат и запазят най-добрите си таланти. Това означава, че разходите за наемане на такива експерти вътре в компанията Ви могат да бъдат доста високи.

Вместо това можете да получите достъп до екип от опитни и квалифицирани експерти, като работите с дигитална агенция. Ползата тук е, че агенцията разполага с ефективен екип от хора, които са работили по подобни проекти и кампании в миналото и имат необходимата експертиза.

4. Бъдете релевантни на индустрията си и нейните специфики

Бъдете релевантни на индустрията си и нейните специфики - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияНа този етап трябва да осъзнавате, че проучванията са важни преди да стартирате рекламни кампании с дигитална агенция. Необходимо е да научите повече за вашата индустрия, Вашите конкуренти и най-новите маркетингови практики във Вашия сегмент.

Тези маркетингови тактики за индустрията Ви са натрупан ноу-хау от агенцията, която има задачата да проучи Вашия пазар, целева аудитория и да идентифицира вашата конкуренция. Освен това те следват последните тенденции в дигиталния маркетинг, за да осигурят ефективни и измерими резултати.

Дигиталната маркетинг агенция също така идентифицира и проучва вашата целева аудитория, за да научи и разбере тяхното поведение, предпочитания и интереси. Това е се прави, за да се гарантира, че приетите маркетингови стратегии дават максимални възможни резултати и да поддържат бизнеса Ви в растеж.

5. Можете да получите много нови идеи

Можете да получите много нови идеи - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияВ дигиталния маркетинг е важно да отбележим, че не всичко ще работи за вас. Някои инструменти или стратегии могат да доведат до разочароващи резултати, докато други могат да бъдат доста полезни за конкретно Вашия бизнес.

Една добра агенция ще Ви даде чудесни идеи за това кои техники ще Ви постигнат страхотни резултати. Ще Ви дадат нова перспектива за някои неща, които фирмата Ви вече е направила, но които могат да бъдат подобрени. Те ще оценят Вашите маркетингови усилия и ще създадат нови идеи въз основа на гледната точка на потребителите.

Например, когато става дума за маркетинг в социални мрежи, дигиталната маркетингова агенция ще Ви помогне да разберете къде е най-вече вашата целева аудитория. Те ще определят кое съдържание е най-привлекателно и ги кара да взаимодействат с него. Това ще Ви помогне да оптимизирате кампаниите си в социалните медии и да генерирате повече приходи от рекламните си вложения.

6. Възползвате се от мащабируемо бизнес обслужване от дигитална агенция

Възползвате се от мащабируемо бизнес обслужване от дигитална агенцияЕдно нещо, което прави дигиталната маркетингова агенция най-добрия Ви залог за онлайн растеж, е нейната скалируемост.

В нормална вътрешна работна среда, ще трябва да увеличите размера на екипа си, когато нуждите на бизнеса Ви са нараснали, или искате да стартирате нещо ново. Това означава, че Вашият бизнес ще се нуждае от допълнителни ресурси, за да подпомогне и стимулира растежа.

Добрата дигитална агенция партньор обикновено приспособява Вашите нужди към експертна помощ и маркетинг ресурси, докато Вашият бизнес расте. В идеалния случай е важно да имате мащабируема и гъвкава дигитална агенция, особено когато се насочвате към нов пазар.

7. Дигиталната агенция предлага измерими резултати

Дигиталната агенция предлага измерими резултати - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияНикой бизнес не иска да прави инвестиции, които не дават резултати. С толкова много маркетингови методи в дигиталния маркетингов пейзаж може да е трудно да се знае истинската възвръщаемост на инвестираните средства (ROI).

Агенцията обаче помага, като определя ключовите индикатори за ефективност (KPI). Тези показатели помагат да се разбере как Вашите маркетингови кампании се справят във връзка с Вашите предварително поставени цели.

Освен това те ще определят важните показатели, които да следват в различните канали, за да определят ефективността на всяка кампания. Ще получавате също месечни отчети за кампаниите си и одит на уеб сайтове, за да Ви бъде помогнато да направите добри маркетингови решения.

Обикновено дигиталната маркетингова агенция предлага ясна представа за ефективността на Вашите рекламни кампании и как потенциалните клиенти се ангажират с вашето съдържание и марка.

8. Те имат необходимите инструменти

Те имат необходимите инструменти - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияНека си го кажем. Дигиталният маркетинг изисква използването на различни инструменти и платформи за реализирането на всяка кампания. За съжаление, няма нищо измислено, подобно на един инструмент подходящ за всички случаи, когато става въпрос за маркетинг.

Повечето от тези инструменти са висококачествени услуги, а разходите се увеличават с добавянето на определени функции или надграждане. Ще Ви са необходими анализи, проучване на ключови думи, анализ на конкурентите, управление на платеното търсене и инструменти за автоматизация.

Кумулативните разходи за използването на тези маркетингови инструменти могат да бъдат доста големи за малките и средни фирми. Маркетинговите дигитални агенции вече разполагат с тези инструменти или имат знание за безплатни алтернативи, с които ще Ви помогнат да се възползвате максимално от рекламата си. Не е нужно да се притеснявате за повтарящите се разходи, които е вероятно да възникнат при използването им.

9. Ще получите професионализъм за собствените си реклами

Ще получите професионализъм за собствените си реклами - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияС нарастването на местната онлайн реклама, търговците отделят време и ресурси, за да научат повече за това. Възможността за показване на онлайн реклами на различни маркетингови канали като Google, Facebook и Instagram променя начина, по който клиентите взаимодействат със съдържанието.

Дигиталната маркетинг агенция ще взима решения за онлайн рекламата Ви, базирани на данни, за да определи най-добрия план за позициониране и разпределение на съдържанието. Когато рекламната стратегия е подготвена правилно, може да се осигури солидно преживяване за потребителите, с цел да се увеличи възвръщаемостта на инвестициите.

10. Насладете се на силата на разказването на истории

Насладете се на силата на разказването на истории - 10 основателни причини да наемете дигитална маркетинг агенцияДокато Вашите вътрешни екипи работят неуморно за да обслужват клиенти, да продават и да организират вътрешнофирмени процеси, вашата агенция за дигитален маркетинг е заета да дефинира и разпространява посланието на вашата марка в различни канали и платформи. Те помагат да генерирате позитивен PR за Вашите продукти и услуги. Това допринася за подобряване на видимостта и имиджа Ви.

В идеалния случай разказването на истории включва създаването на завладяващи и ангажиращи послания, които се свързват и резонират с целевата аудитория. Агенцията Ви постига това, като разбере нуждите на вашата аудитория и ги комбинира с правилните решения.

Свържете се с агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД, ако искате да разрастнете бизнеса си с помощта на дигитална маркетинг агенция, която да стане ваш лоялен партньор в интернет рекламата, намирането на нови клиенти и увеличаването на продажбите Ви. 

10 основателни причини да наемете дигитална агенция Оценка: 4.9 (от 26)

Дигитална маркетинг агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД помага на бизнеси от България да повишат продажбите си чрез интернет


Call Now Button