Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия

Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия

Професионална реклама във Facebook за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България

„Social Proof“ във Facebook рекламите действа като мечтания маркетинг „от уста на уста“, който всеки дигитален маркетолог се опитва да постигне. Когато някой потребител гледа реклама във Facebook, тя показва профилните снимки на приятелите му, които преди това са взаимодействали с вашата реклама, което автоматично прави съдържанието по-лично и надеждно.

Това е само една малка част от възможностите на социалната мрежа. Facebook може да е най-мощната рекламна платформа, позната някога на човечеството. Марк Зукърбърг и компания имат повече данни за ежедневието на хората и по-специално за тяхната онлайн активност от всеки друг. Tе са свършили невероятна работа по структурирането на цялата тази информация в страхотен набор от платени инструменти за маркетинг насочване, които вече всеки може да използва.

Въпреки това, при толкова много опции за насочване (местоположение, демография, интереси, поведение), цели (реализации, кликвания, ангажираност, харесвания) и рекламни формати (въртележка с квадратни банерни изображения или видео, единично изображение, стандартни промотирани публикации), много собственици на електронни магазини все още избягват тези сложни функции и вместо това се придържат към онова, което знаят: обикновени реклами за кликване със снимки на продукти и кратко описание.

Ако сте собственик на електронен магазин, този тип реклама във Facebook може да проработи отлично или да не проработи изобщо за Вас. Ето защо е важно е да сте запознати с допълнителните функции, които могат значително да повлияят на продажбите Ви.

В тази статия ви представяме три вида реклами, които трябва да вземете предвид, ако искате да разнообразите и да експериментирате с въздействието на електронния си магазин сред потенциални клиенти с платените реклами във Фейсбук.

1. Платена реклама във Фейсбук във различни формати за визуализация на случаи с реална употреба

Facebook предоставя инструменти за създаване на реклама във Facebook в различни формати, въз основа на продуктите, които искате да промотирате и начина, по който искате да привлечете вниманието на потенциалните си потребители. Ето най-популярните и най-добрите рекламни формати във Facebook, за да увеличите продажбите си:

Изображения

Снимките винаги са били неизменна част от Facebook платформата и не е тайна, че вниманието на всички се привлича доста по-лесно, когато на екрана ни има нещо красиво, интересно или ангажиращо. Важно е да заложите на качествен графичен дизайн. Изображенията може да показват даден продукт, логото на бранда и всичко, което би привлякло потребителя. Рекламните кампании в платформата могат да бъдат изготвяни в разнообразни формати като Photo Ad, Link Ad и Multiple Photo Ad. Те позволяват добавяне на бутони, което още повече улеснява потребителската пътека и отвежда клиентите там, където се случва конверсията. Тези формати са отличен вариант за нагледно представяне на повече специфики на продуктите, начин на употреба, предимства и т.н. Освен това, чрез подобни рекламни кампании може да изпратите точните послания и да представите оферти по най-атрактивния начин.

1 - Платена реклама във фейсбук във различни формати за визуализация на случаи с реална употреба - Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговияРеклами тип “въртележка”

Рекламите тип „въртележка“ позволяват на маркетинг специалистите да създават и промотират мини слайдшоу с две до десет видео клипа или изображения в рамките на една единствена реклама. В самата реклама във Facebook тип „въртележка“ имате възможност да добавяте отделни връзки, които ще привличат трафик към различни страници във Вашия уеб сайт или приложение.

1.1 - Реклама тип въртележка - Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия

Този инструмент за реклама във Facebook, позволява на рекламодателите да постигнат с от 30% до 50% по-ниска цена на реализация, в сравнение с платена реклама във Фейсбук с връзки с едно единствено изображение, което прави рекламите тип „въртележка“ изключително популярни.

Има няколко начина за използване на Фейсбук реклама тип „въртележка“ с десет изображения, като например създаване на указания за продукти, подчертаване на множество начини за използване на продукт, предоставяне на потребителите обиколка на уеб сайта или приложението Ви или разказване на историята на Вашия продукт. В основата си, това е гъвкав инструмент, който Ви позволява да покажете продукта си в креативен, интерактивен и задълбочен рекламен формат. В крайна сметка, визуализациите обикновено осигуряват най-доброто ангажиране, независимо къде ги поставяте.

След това клиентите могат да се ангажират и да разберат по-добре Вашия продукт, дори да визуализират използването му в реални ситуации като изобразените, което ги доближава една стъпка по-близо до извършване на покупка.

Видео реклами

Видео рекламите са правилният избор, ако искате да представите продуктите си в действие – създаването на демонстративно видео обикновено дава отлични резултати. То се показва на стената на потребителите и в техните сторита, или може да бъде вградено във видео клипове във Facebook, които са достатъчно дълги. Друга разновидност на видео рекламата са кампаниите с видео анкети – едно от най-новите допълнения към платената реклама във Facebook. Те вече показват обещаващи резултати за целта повишаване на осведомеността на марката. Те насърчават ангажираността на потребителите и създават по-близка връзка с потенциалните ви клиенти.Това потребителско поведение определено ще доведе и до по-добри резултати в продажбите Ви!2 - Видео реклама - Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия 2. Динамична продуктова реклама във Facebook за автоматизирани предложения

До преди време, ако искахте да предложите конкретни продукти на конкретна аудитория, трябваше ръчно да създавате индивидуални Facebook реклами и да задавате персонализирани аудитории за всяка. Но какво ще стане, ако Вашият онлайн магазин съдържа стотици или дори хиляди продукти? Как ще систематизирате и скалирате това?

Точно в това е силата на Динамичнaтa продуктовa реклама във Facebook. Този инструмент Ви позволява да свържете продуктовата база данни на Вашия електронен магазин с Вашия акаунт във Facebook Ads, който може да идентифицира всеки отделен Facebook потребител, който някога е взаимодействал с електронния Ви магазин.

Динамичната продуктова реклама във Facebook ви позволява да създавате реклами (класически с един продукт или въртележки с няколко продукта) автоматично според вашия продуктов каталог.

Facebook извлича информация, за да генерира автоматично реклама във Facebook за вашите клиенти, когато те са посетили страница за продажби, без да купуват (това е т.н. пренасочване).

След това Facebook може автоматично да генерира реклами, които предлагат продукти, които конкретни потребители са гледали, добавяли в количките си или са закупували. Това гарантира, че насочването Ви на платена реклама във Фейсбук е далеч по-конкретно и уместно, което от своя страна води до по-високи проценти на ангажираност на рекламите и проценти на реализация на продажбите. Това е като автоматизиран ремаркетинг, който взема под внимание сигналите за намерения за покупка в уеб сайта на база предишни действия на потребителите в него.

Всичко, което трябва да направите е да изградите шаблон за визуализация. След това Facebook ще изтегли всеки подходящ атрибут, като идентификационен номер на продукта, име, цена, описание, URL адрес на целевата страница, URL адрес на изображението и информация за наличност от Вашия електронен магазин и ще създаде реклами за всеки един от вашите продукти. Тези рекламни формати струват значително по-малко от ръчно създадените и са в състояние да доведат до изумителни резултати и увеличени реализация.

Трансформацията на изображения е инструмент за добавяне на персонализирани дизайни и филтри към изображения на продукти.

Той дава възможност на потребителите да подчертаят визуалния израз на рекламата, създавайки по-голяма връзка със зрителя чрез добавяне на лога, промоции, брандиране на компанията и други функционалности.

Слайдшоу рекламите са начин да разнообразите иначе скучните статични изображения и да добавите по атрактивен начин движение, така че да можете да подчертаете предимствата на продукта или услугата, които рекламирате.

Те могат да помогнат да привлечете вниманието на аудиторията и да подобрите резултатите от платена реклама във Facebook.

Слайдшоу реклама- Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия 3. Създаване на реклама във Facebook за увеличаване на аудиторията в страницата

Днес, много маркетинг специалисти твърдят, че харесванията на Фейсбук страницата вече нямат значение. Тъй като органичните достигания на публикациите във Facebook страниците се понижава, мнозина приемат, че е губене на пари да се плаща за „харесвания“, вярвайки, че няма шанс тези членове на аудиторията да бъдат по-достъпни от не-феновете.

Преди време Facebook актуализира своя алгоритъм за новинарския поток, за да направи още по-трудно компаниите със своите брандове да достигат до хората, без да плащат за това.

В крайна сметка можете да плащате за всичко във Facebook, но ако трафикът не съответства на Вашата марка и тези потребители няма да станат ваши клиенти, това наистина е загуба на пари. Качеството е всичко. Това важи както за платената, така и за органичната дейност. Ако публикувате добре обмислено съдържание във Вашата Фейсбук реклама и предоставяте само релевантност и стойност на членовете на аудиторията, които сте придобили, Вашите публикации все още могат да достигнат до тях органично и да постигнат желаните резултати.

Съсредоточете се върху изграждането на подходящо, насочено следване от последователи, които ценят Вашата марка и редовно харесват Вашето съдържание. Можете да направите това по органичен начин или с добре изпълнени рекламни кампании във Фейсбук, които целят харесвания на страницата. С течение на времето, тези потребители ще се запознаят с Вашия бранд и след това ще започнат да купуват Вашите продукти. Доверието е ключов фактор тук. Можете дори да настроите страницата си така, че да събира имейл адресите на феновете, така че да можете да превърнете Facebook харесванията в ценни контакти и да ги достигнете „органично“ чрез силата на e-mail маркетинга.

Освен това, когато другите преглеждат рекламите Ви и виждат, че солиден брой потребители са харесали Вашата страница, е по-вероятно да се чувстват комфортно и те да купуват Вашия продукт.

Изключително добри резултати дават Facebook игрите с награди с условие за последване на страницата. С тях потребителите се ангажират веднага, защото имат добър стимул. Така за кратко време страницата може да придобие много последователи и нови потенциални клиенти. Освен това осведомеността за марката се увеличава в пъти и повече хора разбират за Вашите продукти.

Създаване на реклама във Facebook за увеличаване на аудиторията в страницата - Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговияВъзползвайте се

Рекламната платформа на Facebook всеки ден става по-напреднала и сложна, като поддържа почти неограничен брой опции за създаване на реклама във Facebook с различни цели. Доверете се на професионалисти с богат опит от агенция за дигитален маркетинг Know-How Digital, за да може Вашата Фейсбук реклама да стимулира повече продажби.

По-големите марки в електронната търговия намират успех с тези сложни рекламни тактики във Фейсбук и откриват стратегии, които дават невероятни резултати. Ако се интересувате от продажбата на повече артикули чрез препратки от най-голямата и най-активната социална мрежа, няма да навреди да изпробвате сами тези видове реклама или да се доверите на специалисти в областта.

Реклама във Фейсбук, която стимулира продажбите в електронната търговия Оценка: 4.9 (от 10)

Професионална реклама във Facebook за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България


Call Now Button