Блог

3 вида Facebook реклами, които стимулират продажбите в електронната търговия

Професионална реклама във Facebook за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България

„Social Proof“ във Facebook рекламите действа като мечтания маркетинг „от уста на уста“, който всеки дигитален маркетолог се опитва да постигне. Когато някой потребител гледа рекламата Ви във Фейсбук, тя показва профилните снимки на приятелите му, които преди това са взаимодействали с вашата реклама, което автоматично прави съдържанието по-лично и надеждно.

Това е само една малка част от възможностите на социалната мрежа. Facebook може да е най-мощната рекламна платформа, позната някога на човечеството. Марк Зукърбърг и компания имат повече данни за ежедневието на хората и по-специално за тяхната онлайн активност от всеки друг. Tе са свършили невероятна работа по структурирането на цялата тази информация в страхотен набор от платени инструменти за маркетинг насочване, които вече всеки може да използва.

Въпреки това, при толкова много опции за насочване (местоположение, демография, интереси, поведение), цели (реализации, кликвания, ангажираност, харесвания) и рекламни формати (въртележка с квадратни банерни изображения или видео, единично изображение, стандартни промотирани публикации), много собственици на електронни магазини все още избягват тези сложни функции и вместо това се придържат към онова, което знаят: обикновени реклами за кликване със снимки на продукти и кратко описание.

Ако сте собственик на електронен магазин, този тип реклама може да проработи отлично или да не проработи изобщо за Вас. Ето защо е важно е да сте запознати с допълнителните функции, които могат значително да повлияят на продажбите Ви.

В тази статия ви представяме три вида реклами, които трябва да вземете предвид, ако искате да разнообразите и да експериментирате с въздействието на електронния си магазин сред потенциални клиенти с платените реклами във Фейсбук.

1. Динамични продуктови реклами във Facebook за автоматизирани предложения


До преди време, ако искахте да предложите конкретни продукти на конкретна аудитория, трябваше ръчно да създавате индивидуални Facebook реклами и да задавате персонализирани аудитории за всяка. Но какво ще стане, ако Вашият онлайн магазин съдържа стотици или дори хиляди продукти? Как ще систематизирате и скалирате това?

Точно в това е силата на Динамичните продуктови реклами във Facebook. Този инструмент Ви позволява да свържете продуктовата база данни на Вашия електронен магазин с Вашия акаунт във Facebook Ads, който може да идентифицира всеки отделен Facebook потребител, който някога е взаимодействал с електронния Ви магазин.

След това Facebook може автоматично да генерира реклами, които предлагат продукти, които конкретни потребители са гледали, добавяли в количките си или са закупували. Това гарантира, че насочването Ви е далеч по-конкретно и уместно, което от своя страна води до по-високи проценти на ангажираност на рекламите и проценти на реализация на продажбите. Това е като автоматизиран ремаркетинг, който взема под внимание сигналите за намерения за покупка в уеб сайта на база предишни действия на потребителите в него.

Всичко, което трябва да направите е да изградите шаблон за визуализация. След това Facebook ще изтегли всеки подходящ атрибут, като идентификационен номер на продукта, име, цена, описание, URL адрес на целевата страница, URL адрес на изображението и информация за наличност от Вашия електронен магазин и ще създаде реклами за всеки един от вашите продукти. Тези рекламни формати струват значително по-малко от ръчно създадените и са в състояние да доведат до изумителни резултати и увеличени реализация.

2. Реклами тип „въртележка“ във Facebook за визуализация на случаи с реална употреба


Рекламите тип „въртележка“ позволяват на маркетинг специалистите да създават и промотират мини слайдшоу с две до десет видеоклипа или изображения в рамките на една единствена реклама. В самата реклама тип „въртележка“ имате възможност да добавяте отделни връзки, които ще привличат трафик към различни страници във Вашия уеб сайт или приложение.

Този инструмент за Facebook реклама, позволява на рекламодателите да постигнат с от 30% до 50% по-ниска цена на реализация, в сравнение с рекламите с връзки с едно единствено изображение, което прави рекламите тип „въртележка“ изключително популярни.

Има няколко начина за използване на рекламите тип „въртележка“ с десет изображения, като например създаване на указания за продукти, подчертаване на множество начини за използване на продукт, предоставяне на потребителите обиколка на уеб сайта или приложението Ви или разказване на историята на Вашия продукт. В основата си, това е гъвкав инструмент, който Ви позволява да покажете продукта си в креативен, интерактивен и задълбочен рекламен формат. В крайна сметка, визуализациите обикновено осигуряват най-доброто ангажиране, независимо къде ги поставяте.

След това клиентите могат да се ангажират и да разберат по-добре Вашия продукт, дори да визуализират използването му в реални ситуации като изобразените, което ги доближава една стъпка по-близо до извършване на покупка.

3. Създаване на рекламни кампании във Facebook за увеличаване на аудиторията в страницата


Днес, много маркетинг специалисти твърдят, че харесванията на Фейсбук страницата вече нямат значение. Тъй като органичните достигания на публикациите във Facebook страниците се понижава, мнозина приемат, че е губене на пари да се плаща за „харесвания“, вярвайки, че няма шанс тези членове на аудиторията да бъдат по-достъпни от не-феновете.

Преди време Facebook актуализира своя алгоритъм за новинарския поток, за да направи още по-трудно компаниите със своите брандове да достигат до хората, без да плащат за това.

В крайна сметка можете да плащате за всичко във Facebook, но ако трафикът не съответства на Вашата марка и тези потребители няма да станат ваши клиенти, това наистина е загуба на пари. Качеството е всичко. Това важи както за платената, така и за органичната дейност. Ако публикувате добре обмислено съдържание и предоставяте само релевантност и стойност на членовете на аудиторията, които сте придобили, Вашите публикации все още могат да достигнат до тях органично и да постигнат желаните резултати.

Съсредоточете се върху изграждането на подходящо, насочено следване от последователи, които ценят Вашата марка и редовно харесват Вашето съдържание. Можете да направите това по органичен начин или с добре изпълнени рекламни кампании във Фейсбук, които целят харесвания на страницата. С течение на времето, тези потребители ще се запознаят с Вашия бранд и след това ще започнат да купуват Вашите продукти. Доверието е ключов фактор тук. Можете дори да настроите страницата си така, че да събира имейл адресите на феновете, така че да можете да превърнете Facebook харесванията в ценни контакти и да ги достигнете „органично“ чрез силата на e-mail маркетинга.

Освен това, когато другите преглеждат рекламите Ви и виждат, че солиден брой потребители са харесали Вашата страница, е по-вероятно да се чувстват комфортно и те да купуват Вашия продукт.

Възползвайте се

Рекламната платформа на Facebook всеки ден става по-напреднала и сложна, като поддържа почти неограничен брой опции за създаване на реклама с различни цели.

По-големите марки в електронната търговия намират успех с тези сложни рекламни тактики във Фейсбук и откриват стратегии, които дават невероятни резултати. Ако се интересувате от продажбата на повече артикули чрез препратки от най-голямата и най-активната социална мрежа, няма да навреди да изпробвате сами тези видове реклама или да се доверите на специалисти в областта.

4.8 (96.67%)
12 оценили

Професионална реклама във Facebook за електронни магазини от агенция Ноу-Хау Диджитъл ООД за бизнес клиенти от България


Абонамент за Маркетинг
Новини, съвети и примери от дигитална маркетинг агенция Know-How Digital
ЗАПИСВАНЕ ЗА БЮЛЕТИН
close-link