Instagram е най-бързо развиващият се канал за социално споделяне в световен мащаб. От самото си създаване платформата се оказа мощен маркетингов инструмент за всякакъв тип бизнес. Ако все още не сте използвали Instagram за Вашият собствен бизнес, е възможно да си правите много лоша услуга. Според данни от Instagram, присъствието им в социалната мрежа в момента носи със себе си над 1 милиард активни потребители. От тези многобройни хора, над 650 милиона прекарват ежедневно част от времето си на платформата, като цели 80 процента от тях са извън САЩ. Имате възможността да популяризирате бранда си чрез Instagram реклама, като ангажирате потребителите си с Вашата бизнес идентичност.

Instagram маркетинг

С всички тези потребители в социалната мрежа, които можете да ангажирате с Вашия бранд, няма граници в това, което един бизнес може да постигне в тази мощна платформа. Това важи за големите, добре познати компании, както и за по-малките или тепърва развиващи се брандове. Разбира се, дори и за най-популярните компании, успехът няма да дойде за една нощ, но ако дигиталният маркетингов екип е разработил дългосрочна стратегия за популяризиране и действа целенасочено, с нужното качество и поддръжка, добрите резултати няма да закъснеят.

Instagram за Онлайн търговия

Instagram се развива стремглаво през годините като маркетинг платформа и сега акцентира върху генерирането на печалби, чрез позициониране на продукти и услуги. „Shoppable“ постовете позволяват на бизнеса да добавя етикети към продуктите в постовете, с връзки, които включват описание на продукта, цена и възможност за "пазаруване сега", което ще доведе потребителя до Вашия онлайн магазин или фирмен уебсайт. С тази нова услуга, бизнесът лесно може да генерира продажби на уеб сайта си, а по последни статистики 72% от потребителите на Instagram признават, че купуват продукти чрез платформата.

Instagram + Инфлуенсър маркетинг

Неотдавнашно проучване разкри, че 84% от маркетолозите планират да изпълнят поне една инфлуенсърска кампания през следващите 12 месеца. Големите компании харчат десетки, дори стотици хиляди долари за инфлуенсър маркетинг в Instagram, а в този тип реклама се включиха дори и малките предприятия и бутици, които харчат солидна сума от рекламния си бюджет за влиятелни личности в социалната платформа, с цел популяризиране на техните продукти или услуги. Благодарение на последователите си в социалните мрежи и влиянието, което има, инфлуенсърът е способен да дава препоръки за даден продукт или услуга, както и „непринудено“ да го описва като част от ежедневието си.

Обадете се сега за бизнес консултация

Instagram реклама Оценка: 4.9 (от 18)